Türkiye'de bir ilki Ankara Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Mansur Yavaş, ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan 'Başkent Mobil' uygulamasını kamuoyu ile paylaştı. Uygulama sayesinde artık Ankaralılar belediye otobüslerinde ücretsiz wi-fi hizmeti ile birlikte akıllı bileklikler üzerinden kişiler tansiyon ve kalp ritimlerini ölçebilecek.

'Başkent Mobil' uygulaması Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından tanıtıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni dünyanın diğer büyük kentleri ile rekabete sokacak hale getireceklerini belirterek önemli bir adım attıklarını ve ortaya çıkarılan yazılımın ülkemizin ilk akıllı mobil yazılımı olduğunu ifade etti.

Ücretsiz İnternet

Yavaş, her daim mutlaka şeffaf belediyecilik anlayışı ile topluma hesap verilebilir düzeyde bir önceliklerinin olduğunu belirterek göreve geldikleri ilk günden itibaren ihale duyuruları ve Belediye Meclisi tarafından alınan kararların anında halka bildirme çabası içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Haziran ayının sonlarına doğru tamamlanması beklenen 'Başkent Mobil' uygulaması ile belediye otobüslerinde ücretsiz wi-fi hizmetinin yanı sıra otobüslerde iniş kapılarında sürücülere yönelik anket çalışması, akıllı bileklik sistemi ve iş makinelerinde de online yayın sistemi devrede olacak.

Editör: TE Bilişim