2016 yılında kullanıcı sayısı 1 milyara ulaşmıştı. SMS’i tarihe gömen uygulama, 2018 yılında ise 1.5 milyar olmuştu.

Beklenen açıklamayı WhatsApp yaptı

WhatsApp yayınladığı yazıda, kullanıcı sayısının 2 milyarı geçtiğini duyurdu. Henüz Facebook, WhatsApp üzerinden para kazanamıyor. Bir dönem reklam göstermeyi deneyen ama sonra bundan vazgeçen Facebook bu konu üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

WhatsApp makalede, Dünya çapında 2 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklayarak, annelerin, babaların sevdiklerine nerede olurlarsa olsunlar birbirlerine ulaştıklarını yazdı. Eskiden yüz yüze görüşmelerin artık anlık mesajlaşma ile gerçekleştiğine vurgu yapan WhatsApp mesafelerin önemli olmadığını açıkladı.

WhatsApp ve güvenlik

Güvenliğe dikkat çeken WhatsApp, kullanıcı sayısı ne kadar artarsa güvenliğinde o kadar önemli olduğunu duyurdu. Bu durumda ise koşulsuzluğa dikkat çeken WhatsApp iletilerin bir uçtan bir uca şifrelendiğini yazdı. Mesajların sadece telefonda tutulduğunun altını çizen WhatsApp kimsenin bu mesajlara ulaşamayacağını kaydetti.

WhatsApp üzerinden yollanan bilgileri güvende tutan, kullanıcıları bilgisayar korsanlarına karşı kırılamaz dijital bir kilit gibi korunduğunun altı çizildi.

Bu şifreleme şeklinden asla ödün vermeyeceğini duyuran WhatsApp, gizlilikten asla öden vermeyecekleri açıkladı.

2 milyar kullanıcısı olduğunu tekrarlayan WhatsApp, kişisel iletilerin korunmasının ilk günkü kadar önemli olduğunu ve yine ilk günkü kadar kararlı olduklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim