Nvidia’yadan yapılan açıklamada Activision Blizzard oyunlarından olan Overwatch, World of Warcraft ve Call of Duty serisi artık GeForce Now (Bulut Odaklı Oyun Servisi) ‘dan oynanmayacağı anlamına geliyor.

Capcom, EA, Konami, Remedy, Rockstar ve Square Enix gibi dev firmalar, GeForce Now (Bulut Odaklı Oyun Servisi) ‘nin Beta dönemi bittikten sonra çekilmişlerdi. Nvidia kaybettiği Overwatch, World of Warcraft ve Call of Duty serisi ile tekrar çalışmayı umduğunu açıklamasına rağmen, bu kan kaybının sebebini açıklamamakta karalı görünüyor.

Oyun bilgisayaraı olmadan üst seviye oyunların oynanmasına yarayan GeForce Now (Bulut Odaklı Oyun Servisi) PS5’e yapılan testlerde meydan okumuştu.

Bulut Odaklı Oyun Servisi nedir?

GeForce Now (Bulut Odaklı Oyun Servisi) AAA seviyesindeki oyunların 1080p çözünürlülüğünde, donanımı en seviyeye çekmeyi amaçlayan, özetle internet üzerinden AAA seviyesindeki oyunların oynanması anlamına geliyor. Beta testleri 300 bin kişi ile yapılan GeForce Now PS5’e meydan okuyacak sevide olan bir sistem.

GeForce Now (Bulut Odaklı Oyun Servisi) gücünü Nvidia T10-8 isimli benzersiz bir ekran kartından alıyor.

Testin yayınlanan ekran görüntüsünde Ashes of Singularity oyunun değerleri yer alıyor. 1080p çözünürlükte toplam 2.600 puan aldığını görüyoruz. Ortalama kare hızının da 27,1 FPS. Bu değerler çok iyi görünmemekle birlikte, bulut üzerinden yetersiz bir bilgisayarla oynanıdğını düşündüğümüzde, değerlerin ne kadar değerli olduğu gün gibi aşikar.

Editör: TE Bilişim