Çin'in gözdesi ve en büyük elektronik üreticilerinden biri konumunda bulunan Xiaomi'den bir son dakika açıklaması geldi. Son günlerde oldukça fazla konuşulan ve dünyayı tehdit eden corona virüsü sebebiyle Çin'de yer alan fiziksel mağazalarını geçici olarak kapatacağını belirten dev şirketin merkezi Pekin olmak üzere oldukça büyük bir mağaza ağına sahip olduğu biliniyor. 

Söz konusu virüs tehditi altında kalan tek firmanın Xiaomi olmadığı bilinirken, bahsi geçen virüsten Huawei'nin de etkilendiği ve bunun sonucunda bir açıklama yaptığı biliniyor. Huawei tarafından gerçekleştirilen resmi açıklama doğrultusunda Shenzhen'de yapılacak konferansın ertelendiği belirtilmişti.

Açıklamasında detaylara da yer veren dev marka, fiziksel mağazalarını 28 Ocak tarihi itibariyle kapatacağını ve 3 Şubat 2020'ye kadar kapalı tutacağını belirtmişti. Firma ayrıca bu tarihler arasında alışveriş gerçekleştirmek isteyen müşterilerini ise online mağazalarına yönlendirmişti.

Yüzlerce Kişinin Ölümüne Sebep Oldu

2019-nCoV olarak adlandırılan ve 2003 senesinde yüzlerce insanın ölümüne sebebiyet veren SARS virüsüyle aynı familyadan olan corona virüsünün 2019 senesinin sonlarında Wuhan kentinde ortaya çıktığı biliniyor. Uzun araştırmalar sonucunda Wuhan'da bulunan ve yabani hayvan eti satan bir pazardan çıktığı bilinen virüsün şimdiye kadar birçok ölüme yol açtığı biliniyor.

Çin bu kapsamda bazı kentlerini karantinaya alırken, virüsün çıktığı tarihten bu yana Fransa, Güney Kore, ABD, Kanada, Nepal, Japonya ve Tayland gibi ülkelerde söz konusu virüse rastlandığı belirtiliyor. Virüsün henüz bir tedavisinin olmadığı da bilinenler arasında.

Editör: TE Bilişim