Mi 10 ve Mi 10 Pro telefonları satışa çıktığı anda tükenen Xiaomi yepyeni bir patentle kullanıcıları heyecanlandırdı. Çin Patent Ofisi’ne sunulan patent bir cep telefonunun sadece ekrandan ibaret olması prensibine dayanıyor. Bu fikir daha önce de Nubia Z20 hayata geçirilmiş olması sebebiyle, bunun hayal olmadığı ve güçlü bir şirket yapısı olan Xiaomi’nin bunu piyasaya çıkarılacağı düşünülüyor.

Çift Ekranlı Telefon patentindeki görselden yola çıkarak, telefonun sadece ekrandan oluştuğu, harici bir kasanın olmadığı, görülüyor. Patentin Haziran ayında onayladığı ise gelen bilgiler arasında.

Çift Ekranlı Telefonun görselinden anlaşıldığı kadarı ile önünde ve arkasında iki ekran yer alıyor. Oldukça ince bir yapıya sahip olan telefonun ses ve güç kontrol düğmeleri cihazın sağında yer alıyor. Telefonun sol kısmında ise ne olduğu anlaşılmayan bir düğeme göze çarpıyor. Ön kamerası bulunmayan telefonda, kameranın olduğu kısmı ön kısım olarak tanımlayarak, kamera ile yapmak istediğiniz şeyleri yapabiliyorsunuz.

Telefonun arka kısmına konulan kamerdan dolayı yer kalmama durumunu Xiaomi halletmiş gibi görünüyor. Patente göre, telefonun arka kısmın tamamına yakını arayüz olarak tasarlanmış.

Satışa çıkacak mı?

Patentler bazen kâğıt üzerinde kalabiliyor. Ama Nubia firması bunu daha önce gerçekleştirdiği için Xiaomi bu telefonu hayata geçirip satışa çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilişim