Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Ramazan ayında Kırgızistan’da Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 7.000 aileye içinde 10 maske ve antiseptik de bulunan gıda yardımı paketkleri dağıttı.

Dağıtım sırasında Seyfullah Türksoy TİKA ile birlikte yardımların ailelerine ulaştırılmasında yanlarında yer aldı.

Seyfullah Türksoy yaptığı açıklamada “Yardımlarda dul, yetim, hasta ve işsizlere öncelik verildi. Bizler de bu güzel kardeş dayanışmasına şahitlik ettik. Devletimiz var olsun” dedi.

Türksoy şu açıklamayı yaptı “Şuanda Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teyiz, Burada hem Ramazan'ı yaşıyoruz hem de koronavirüs sebebiyle yasakları aynı anda yaşıyoruz.

Ramazanın rahmetiyle birlikte bu yasakları da yaşıyoruz. Bu süreçte burada yardıma ihtiyacı olan çok sayıda aile var. Binlerce aile var. Sağ olsun devletimiz, gerek büyükelçiliğimiz ve gerekse TİKA burada binlerce aileye bu süreçte yardım etmeye çalışıyor.

Tam 7000 aileye yardım paketi gönderdi.  Şu anda da yardımları muhtaç ailelere, ihtiyaç sahibi ailelere, gönderen ve onlara ulaştıran24 değerli yardımsever insanlar var,  hayırsever insanlar var.”

TİKA Koronavirüs salgınından dolayı çalışamaz hale gelmiş, günlük geçim sıkıntısı yaşayan ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı münasebetiyle, gıda ve hijyen malzemesi desteği veriyor.

Ramazan ayı münasebetiyle hazırlanan, içinde maske ve antiseptik solüsyon bulunan 4600 gıda kolisi ramazan ayında dağıtılmak üzere Kırgızistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığına teslim edildi.