Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Temmuz ayından itibaren geçerli olacak ara zam için ilk toplantısını yarın yapacak. Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşen Komisyon üyelerinden TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette bir an önce mutabakat sağlamayı umut ettiklerini ve zam oranın bayram öncesi belirlenmesini hedeflediklerini dile getiren Akkol, "Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır. Enflasyon düşüş trendinde, ara dönemde artış yapılmasında mutabıkız. İstihdamı da aksatmayacak, sürdürülebilir, dengeli, çalışanın ve işverenin dengesini alan bir tutar. Hızla ülke gündeminden bu konuyu çıkaralım" dedi.

Yeni rakam belirlenirken işveren desteğinin artırılarak devam etmesi taleplerini bakana ilettiklerini belirten Akkol, devletin böyle bir desteği vermesinin önemini vurguladı. 

BİLGİN 500 DOLAR ZEVİYESİNDE OLACAĞINI  AÇIKLAMIŞTI

Akkol, eski Bakan Vedat Bilgin'in seçim öncesinde asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olmasına ilişkin açıklaması üzerine "Bakan orada temennisini belirtiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz. Asgari ücret Türkiye'de başka para birimiyle belirlenmiyor. TL konuşacağız. Komisyon her şeyi dikkate alıyor, asgari ücret belirlenirken 100'den fazla parametre değerlendiriliyor olacak. Burada bir iyi niyet var" ifdelerini kullandı.

KOMİSYON YARIN 14.00'TE TOPLANACAK

Asgari ücrette ara zam ile ilgili süreç yarın saat 14.00'te yapılacak ilk toplantıyla başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK heyeti katılacak.

Asgari ücret, son olarak yılbaşından itibaren bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olmuştu.

Editör: Yadigar Hanım