T24 yazarı Gazeteci Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki merkez karargâhındaki bir polis müdürünün 'yasak aşk' yaşadığı iddiasını köşesine taşıdı. Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da durumdan haberdar olduğunu belirttiği yazısında, Soylu'nun bu kişi ile bizzat görüşerek görevden ayrılması talimatı verdiğini dile getirdi,

Taraflardan birinin merkez teşkilatında görev yapan bir polis müdürü, diğerinin ise bir avukat olduğunu belirten Şardan, "Hemen baştan belirteyim; yaşananları özel hayat içinde değerlendirmek mümkün. Ancak söz konusu polis müdürü sıradan bir kişi değil. Kendisinin aynı zamanda operasyonel bir birimin başı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Emniyet'teki A takımında yer alması açısından haber değeri olduğu kanaatindeyim" diye yazdı.

Şardan, o yazıda şu ifadelere yer verdi:

"İddiaya göre; söz konusu polis müdürünün, başında bulunduğu birimle ticari ilişkisi olan bir firmanın avukatı ile yaklaşık iki yıldır devam eden birlikteliği vardı.

Beraberlik dönemi içinde çiftin birbirlerine gönderdikleri yazılı ve sözlü mesajlar oldu elbette. Mesajların içeriğinde, kolayca tahmin edileceği üzere birlikteliği anlatan tanımlamalar mevcut.

Birliktelik devam ederken; bir süre önce avukat, polis müdürü sevgilisine evlenmek istediğini söyledi. Ancak bu istek, polis müdürünün aynı zamanda evli olması nedeniyle kabul edilmeyince, ilişkide yeni bir dönem başladı.

Avukat kadın, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimini yaşananlardan haberdar etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel'e ulaşan kadın avukat, polis müdürüyle arasında geçen yazışmaları aktardı.

Gürsel, İçişleri Bakanı Soylu'yu gelişme hakkında bilgilendirdi. Soylu, söz konusu polis müdürünü çağırıp bizzat görüştü.

Polis müdürünün ekibinde bulunmasından dolayı zor durumda kalan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olaydan haberdar olması halinde sorun yaşanacağını belirterek polis müdüründen görevden ayrılması talimatını verdi. Talimat üzerine söz konusu polis müdürü görevden ayrıldı.

Ortaya çıkan süreçle ilgili adı geçen polis müdürü hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü henüz bir inceleme başlatmış değil. Zira Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın, Soylu'nun ekibindeki polis müdürlerine yönelik soruşturma açmaya gücü yetmiyor. (...)"

Editör: Yadigar Hanım