Yeni parti ete kemiğe bürünür bürünmez –anket oyunları- ile zayıflatma kampanyaları da başlayacaktır. Seçmen tercihlerini etkileyen nedenlerden biri, güç unsurudur. En az yüzde 10-15’lik bir kitle güce göre tercihini belirliyor. Onun için önümüzdeki günlerde–yeni partiyi olduğundan zayıf gösteren –anketler görürsek şaşırmamalıyız.

Toplum OHAL,demokrasi ve hukuka sığmayan düzenlemelerle o kadar sindirildi ki insanlar gerçek görüşlerini kendinden bile saklar hale geldi. Baskı ve otokrasinin olduğu yerlerde anketler gerçek eğilimleri tespit etmekte zorlanırlar. Ancak birebir görüşmelerde ve samimi ortamlarda toplumun nabzı tutulabilir.

Bugün AKP’nin artık hiçbir problemi çözemeyeceğini olaylara objektif bakan herkes görüyor.

Çözüm süreci denilerek davul zurna ile bir süreç başlatıldı,sonuç ortada, Öcalan terör örgütü liderliğinden Siyasi aktörlüğe yükseltildi. Şehirlere yığılan teröristleri temizlemek için 700 şehit vermek zorunda kaldık.

FETÖ ile koallisyon kuruldu,on yıl boyunca ülke birlikte yönetildi, aynı yanlışlara birlikte imza atıldı,ardından 15 Temmuz ihaneti geldi,250 şehit binlerce yaralı verildi.

Diyarbakır’da,Ankara’da AKP kongresinde Barzani baş misafir olarak alkışlandı,personelinin maaşları verildi,Barzani bağımsızlık referandumu yapınca –samimiyetimizi istismar etti- denildi. Aslında istismar edilen bir şey yok bile bile lades denildi. Dünyanın hiçbir yerinde, Özerk yönetimlerin ordusu olmaz. Dış politika ve savunma kesinlikle merkezi yönetimin elindedir. Eğer bir özerk yönetim asker besliyorsa o artık özerk bir yapı değil,devletleşmek isteyen bir yapıdır. Onun askerini eğitenlerin de bunu bilmesi gerekir. Yani kim Barzani sürpriz yaptı diyorsa doğru söylemiyor. Onun askeri eğitilirken bağımsızlık yolunda zaten destek verilmiş demekti.

Suriye politikasını ise anlatmaya gerek yok,dün Esat gitsin diyorduk,şimdi Esat’ın topraklarını Türk çocukları ile koruyoruz, niye PYD Güneyimizde bir terör kuşağı oluşturmasın diye.

Aklını particilikte kaybetmemiş olan herkes bu gerçeği görüyor. AKP iyi nutuk atıyor o kadar. Arada bir dini sembollerle aldatılmaya hazır topluluklar için bir düzenleme yapıyor,başarısızlıklarını bu şekilde örterek yoluna devam ediyor.

Türkiye’nin bu sarmaldan kurtulması lazım. Cumhurbaşkanı iyi hatip Allah var,ama lafla,nutukla problem çözülmüyor.AKP iktidara gelmeden hangi sorunlarımız vardıysa bugün daha kronikleşmiş olarak aynı sorunlar yine var.

Bu sorunları hisseden herkes yeni bir parti ve siyaseti zorunluluk olarak görüyor. On beş senede hiçbir problemi çözemeyen bir iktidar, sonraki senelerde de çözemez. Türkiye’nin ciddi bir politika değişikliğine ihtiyacı var. Bunu da ancak yeni bir kadro becerebilir. Bugün artık ekonominin de iyi gittiğini kimse söyleyemiyor.MTV’ye yüzde 20-30 arası zam yapılacağını yüzde 40 diyerek ölümü gösterip kansere razı edeceklerini yazmıştım.(belediye başkanlarının istifası başlıklı yazım) Öyle de oldu, MTV zammı yüzde 25 oldu. Şimdiye kadar enflasyon oranının üzerinde zam yapmamakla övünen iktidar bu zamla enflasyonun üç katı zam yaptı. Bu aslında gerçek enflasyonun yüzde kaç olduğunu da gösteriyor.Dünyada problem yaşamadığımız ülke kalmadı,gittikçe yalnızlaşıyoruz.Dünyayı karşısına alan bir yönetim belki halkın –milliyetçi reflekslerini- harekete geçirerek bir süre iktidarını sürdürebilir,ama uzun vadede hem iktidar hem Türkiye zarar görür. Derdimiz kimseye düşmanlık değil, ama gerçek gün gibi ortada,Türkiye bu şekilde gidemez,yeni bir kana yeni bir kadroya ihtiyaç var. Millet aynı şeyleri duymaktan, aynı masalları dinlemekten bıktı.