Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup etti. Bu skorla lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde zirve takibini sürdüren Sarı - lacivertlilerin 33. dakikada kazandığı penaltının tekrarlanması ise kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa ile Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde karşılaşan Fenerbahçe, 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı 5-1'lik üstünlükle tamamladı. Sarı - lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 37 (P), 39, 52 ve 70. dakikalarda Enner Valencia ile 90+2. dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Kasımpaşa'nın tek golü ise 24. dakikada Mamadou Fall'dan geldi.

TOP GERİ DÖNÜNCE VAR'A GİDİLDİ

Fenerbahçe, maçın 33. dakikasında hızlı hücum fırsatı yakalarken, Michy Batshuayi'nin savunma arkasına attığı topa hareketlenen Enner Valencia, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Volkan Bayarslan bu pozisyondan sonra penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Enner Valencia'nın vuruşu direkten geri geldi. Dönen topu tamamlayan Valencia'nın golü geçersiz sayıldı. Bunun üzerine VAR devreye girdi ve Kasımpaşa kalecisinin penaltıdan önce iki ayağıyla birlikte çizgiyi terk ettiği görüldü. Tekrarlanan penaltıda Enner Valencia, topu ağlarla buluşturdu ve skor 1-1 oldu.

ERMAN TOROĞLU: KARAR DOĞRU

Bu pozisyon sonrasında sosyal medyadaki bazı futbolseverler, penaltı tekrarında kural hatası yapıldığını tartışmaya açtı. 

Spor yorumcusu Erman Toroğlu da penaltı tekrarının doğru olduğunu ve kalecinin ihlal yaptığını ifade ederek, "Kasımpaşa kalecisi penaltıdan önce öne çıkarak Valencia'yı etkiliyor ve dolayısıyla ihlal yapıyor. Penaltının tekrar edilmesi doğru karar. Kural bir ayak çizgide olacak diyor. Bu kadar basit." ifadelerini kullandı.

MAÇ TEKRAR EDİLMELİ!

Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında tekrarlanan penaltı ile ilgili Beyaz TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nihat Kırmızı, Fenerbahçe'nin 5-1'lik üstünlüğüyle sona eren Kasımpaşa maçında sarı-lacivertlilerin tekrarlanan penaltısına yönelik yaptığı açıklamada, "Kamuoyu bugünleri unutmayacak. Ya kuralları bilmiyorlar ya da Fenerbahçe'yi yarışta tutmak için kuralları uygulamıyorlar. Fenerbahçe zaten yarışta kalacaksa kalır. Kuralsızlık artık kural haline geldi. Maçta kural hatası var. Kural hatasında maç tekrar edilir. Kuralsızlara inat kuralları da biz koyacağız" dedi.

Dertlerinin maçın sonucu olmadığını, maç tekrarlansa yine kazanacaklarını belirten Kırmızı, "Sivas maçını tekrar etseler biz tekrar oynarız. Derdimiz maçın sonucu değil, sadece kuralların uygulanması" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım