Türkiye’de konut kiralarının en fazla arttığı il olan Trabzon’da turizm sezonunun gelmesi ile birlikte yabancı turist sayısı da arttı. Yerel halk kiralık ev bulmakta güçlük çekerken, internet üzerinden verilen bazı kiralık daire ilanlarında Araplara kiralık” ibaresi dikkat çekti.

Trabzon’da doğalgazlı bir evin en düşük kirası aylık 4 bin TL’den başlıyor. Fiyatlar, evin konumu, eşyalı olup olmaması ya da müstakil olup olmaması gibi kriterlere göre artıyor. Daire fiyatları oda sayısı, matrekare alanı, ısınma şekli, cephesi gibi bazı özelliklere göre de 20 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Turizm sezonun gelmesiyle birlikte kentte bir çok ev sahibi evlerini ‘Günlük – Kiralık’ olarak körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilere kiralamaya başladı. Daireler, çoğunlukla yetki belgesi olan kişiler aracılığıyla kiralanırken, bazı ev sahipleri evleri için internete kiralık ilanları veriyor.

Trabzon’da bazı ev sahiplerinin internete verdikleri ilanlarda, “Araplara kiralık ev” detayı kira sorununu bir kere daha gündeme getirdi. İlanda, eşyalı olan bu daireler için günlük 5 bin TL civarında kira istenmesi, özellikle ev arayan yeni evlenecek çiftler tarafından tepkiyle karşılandı.  

Kiralık daire arayanlar, Günlük - Kiralık Daire kategorisinde bulunan ve 8 bin TL'ye kadar fiyatlandırılan evlerin yaygınlaşmasından endişe ediyor.

Editör: Yadigar Hanım