Trabzonlu iş insanı Ekrem Çapkınoğlu, kente bu yıl beklenen oranda turist gelmediğini belirterek, bunun için esnafı suçladı.

Trabzon'a özellikle yaz aylarında Körfez ülkelerinden gelen turiztlerle ekonominin büyük bir ivme kazandığını dile getiren Çapkınoğlu, kentteki bazı işletmelerin aşı fiyat uygulaması nedeniyle bu turistlerin başka illere kaydığını söyledi.

Fahiş fiyatuygulamasından Trabzon ekonomisinin büyük zarar gördüğünü vurgulayan Çapkınoğlu, "Bu yaz Trabzonumuza beklenen miktarda Körfez ülkelerinden misafirlerimiz gelmemiştir. Hatta bu misafirlerimiz kendi aralarında, sosyal medya aracılığıyla Trabzon'un pahalı bir kent olduğunu konuşur hale gelmiştir. Yatırımlarını bu yönde yapan bütün işletmelerimiz bu durumda büyük bir mağduriyet yaşayabilir ve yaşamaktadır. Şehrimizde ortak akılla bir araya gelerek tüm yetkilileri bu anlamda göreve çağırıyorum. Valilik, belediyeler ve ilgili STK'lar bir araya gelerek bu durumu çözüme kavuşturmalıdır. Özellikle tüm sektörlerin temsilcileri olan STK'lara bu anlamda büyük görev düşmektedir. Gerekli denetlemeler bir an önce ve hızlıca yapılmalıdır" dedi.

"Esnafın ve tüccarların aidatları ile varlığını sürdüren tüm STK'lara sesleniyorum" diyen  Çapkınoğlu, "Buralar , aidiyetinizde bulunan üyelerimizin haklarını koruma ve onların sorunlarını çözme yerleridir . Lütfen bu anlamda bu soruna el atınız ve gereğini yapınız. Seçimlerde adeta sandıkları kırarak makama gelenler,  güzide şehrimiz Trabzon'un sorunlarına sahip çıkınız. Yoksa çok geç kalınmış olunur ve Trabzon ekonomisine büyük kayıp yaşatmış olursunuz" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım