Trabzonspor - Fenerbahçe derbisiyle Spor Toto Süper Lig 'in 15. haftasında büyük heyecan yaşandı. Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle lige 40 gün verilen ara, bu hafta sona erdi. Arjantin'in yıllar sonra Dünya Kupası'nı müzesine getirdiği turnuva sonrasında Süper Lig'i derbi heyecanı sardı.

Yeni sezonda Jorge Jesus yönetiminde başarılı bir performans gösteren Fenerbahçe, Trabzon'a lider olarak gitti. Son şampiyon Trabzonspor'da ise dünya kupası nedeniyle verilen arada sakatların çoğu geri döndü. Müthiş bir mücadeleye sahne olan dev maçı ev sahibi Trabzonspor 2-0 kazandı. Fenerbahçe 2. yarının hemen başlarında Crespo'nun gördüğü 2. sarı nedeniyle 10 kişi kaldı. Sarı lacivertlilerin 10 kişi kalmasının ardından ev sahibi baskısını arttırdı ve sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Trabzonspor'un gollerini Maxi Gomez ve Trezeguet kaydetti.

4. SIRAYA YÜKSELDİ FARK 3'E DÜŞTÜ

Ligde tam 655 gündür evinde bileği bükülmeyen Trabzonspor, Akyazı’da Fenerbahçe ile oynadığı 6 maçın da sadece 1’ini kaybetti. Bordo-Mavililer, 40 bin taraftarının desteğiyle müthiş seriyi devam ettirdi, 6 puanlık farkı azalttı ve “Yarışta ben de varım” mesajı verdi. 61. dakikada Maxi Gomez ve 90+11. dakikada Trezeguet'nin attığı golle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe ile arasındaki farkı 3'e düşürdü, 26 puan ve maç fazlasıyla 4. sıraya yerleşti.

AKYAZI'DAN ÇIKIŞ YOK

Trabzonspor’un oynadığı kritik Fenerbahçe maçında en büyük kozu taraftarı oldu. Akyazı Stadı uzun bir aradan sonra tıklım tıklım doldu. En ucuzu 300, en pahalısı 1900 TL olan derbi biletlerine taraftarlar büyük ilgi gösterirken, kalan son koltuklar da sabah saatlerinde tükendi. Fırtına, ezeli rakibini devirip hem zirveyle puan farkını 3’e indirdi hem de müthiş serisini devam ettirdi. Öyle ki Bordo Mavililer, tam 655 gündür taraftarı önünde ligde kaybetmiyor.

MAÇ ÖNCESİ PANKART AÇILDI

Trabzonspor'un maç öncesi açtığı pankartta, "Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğduğu şehirdir. Haddini bilen merttir. Vatan bölünmez tektir. Cumhuriyet içinde Cumhuriyet kuran namerttir. Ne mutlu Türk'üm diyene." ifadeleri yer aldı.

FENERBAHÇE'YE GÖNDERME OLARAK YORUMLANDI

Trabzonsporlu taraftarların bu pankartı, Fenerbahçe'nin kullandığı, "Fenerbahçe Cumhuriyeti" ifadesine gönderme olarak yorumlandı.

Pankartta Atatürk fotoğrafının olmadığı eleştirileri geldi. Trabzonspor taraftarları “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” kimin sözü diyerek bu eleştirilere karşılık verdi. Ne Mutlu Türk’üm Diyene, Türkiye Cumhuriyeti’nin bânisi Atatürk’e ait bir sözdür.

pankart

Editör: Gökçe Sevim