Süper Lig'in dört büyükleri arasında bulunan Trabzonspor'un bir süre önce Katarlılar tarafından  satın alınmak istediği medyaya yansımıştı.

Daha önce Trabzon’a gelen Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad, Trabzonspor’u 665 milyon Euro ( 20 milyar TL) karşılığında  almak istemiş, şeyhin “Araştırma yaptırdım. 95 milyon Euro civarında takımın değeri var. Bunun 7 katını vermeye razıyız. Belki, daha da yukarı çıkarabiliriz” dediği iddia edilmiş, bu iddialar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ülkelerine yaptığı ziyarette Katar’da yapılan görüşmelerde ortaya çıkmıştı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, yaptığı basın toplantısı ile bu iddiala cevap verdi. Doğan, Trabzon’daki belediyelerin başkanları ile bir araya toplantıda, maddi ve manevi desteğe ihtiyacın had safhada olduğu bir sürecin yaşandığını belirterek, “Bu şehrin en önemli değeri olan Trabzonspor’u, sürdürülebilir ekonomi ile kurumsal bir kimliğe kavuşturmak için çaba gösteriyoruz. Yerel yönetimlerin başındaki belediye başkanlarımızı bu sezon içeride ve dışarıdaki maçlarımızda yanımızda görmek istiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz olumsuz mali tablodan çıkabilmemiz için manevi desteğe ihtiyacımız var. Bunun için belediye başkanlarımızın görüş ve önerileri ile eleştirileri bizim için çok önemli” diye konuştu.

"ALGI  OPERASYONU YAPIYORLAR"

Basında çıkan Trabzonspor'un Katar'a satılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Doğan, “Yalandan başka bir şey değil” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da Trabzon’a operasyon çekmek isteyenlerin ilk kullanmak istedikleri kurumun Trabzonspor olduğunu vurgulayarak, “Bu durum Trabzonspor’un bu şehir ve onu sevenler için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Son olarak Trabzonspor’un satışı ile ilgili yapmaya çalıştıkları algı da buna bir örnektir” ifadelerini  kullandı.

Editör: Yadigar Hanım