Karadeniz fırtınası Trabzonspor, Süper Lig'de 25 yıldır deplasman fobisi yaşadığı Fenerbahçe'ye yine mağlup oldu. Aldığı 3-1'lik skorla hüsrana uğrayan Trabzon, galibiyet özlemini 26 maça çıkardı.

Teknik direktör Nenad Bjelica'nın yeni takımıyla çıktığı ilk derbi maçında sahadan mağlup ayrılması moralleri bozarken, teknik adamın bordo mavili takımın başında çıktığı 4 maçtan aldığı 3'üncü mağlubiyet oldu. 

Süper Lig'de çıktığı son 7 deplasman maçını kaybeden bordo mavililer, Fenerbahçe karşısında alınan 3-1'lik yenilgiyle deplasmandaki mağlubiyet serisini de 8'e çıkardı. Trabzonspor, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 9 maçtan 8'ini kaybetti. bu süreçteki tek galibiyetini ise ligden çekilen Gaziantep FK'nın hükmen mağlup sayıldığı mücadelede aldı.

4 MAÇTA 3 MAĞLUBİYET

Mental olarak çöküş yaşanan Trabzonspor'da geçen ay takımın başına gelen teknik direktör Nenad Bjelica, 33'üncü hafta sahasında konuk ettiği MKE Ankaragücü karşısında ilk galibiyetini alarak taraftarları sevindirmişti. Ancak, Bjelica, zorlu Fenerbahçe maçında oyun kurgusu ve oyuncu tercihleriyle umduğu sonuca ulaşamadı. Hırvat teknik adam bu sonuçla bordo mavili takımın başında çıktığı 4 maçtaki 3'üncü mağlubiyetini yaşadı.

TARAFTARDAN SERT ELEŞTİRİ

Bordo mavili taraftarlar, Bjelica'nın oyuncuların mevkilerindeki değişikliği ve Fenerbahçe mağlubiyetini sosyal medyada sert bir dille eleştirdi. Bjelica, sarı lacivertlilere karşı Visca'nın yanı sıra sol ayaklı bek oyuncusu Eren Elmalı'yı sol stoperde görevlendirdi. Sağ ayaklı bek oyuncusu Jens Larse ise Fenerbahçe mücadelesinde sol kanat bek olarak görev yaptı.

Alışılagelenden farklı bir kurguyla sahaya çıkan Bjelica, yeni sezonda takımda düşünmediği bazı oyuncuların sinyalini vererek, "Takım için en iyi gördüğüm oyuncuları ilk 11'de tercih etmeye çalıştım. Önümüzdeki sene bizimle olacak oyuncularla devam etmeye çalışıyoruz" dedi. Teknik adamın açıklaması, kiralık olarak forma giyen Yusuf Yazıcı ile yolların ayrılacağı yorumlarına neden oldu.

DHA

Editör: Yadigar Hanım