İSTANBUL, (DHA)- Bağımsız sanatçıları desteklemek, sanatı daha ulaşılabilir kılmak için 2022 yılı başında hayata geçirilen Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü’nde 150’den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturuyor. 

Kariyerlerinde belli bir olgunluğa gelmiş sanatçıların ve genç yeteneklerin resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında ürettiği eserlerine ev sahipliği yapan Trendyol Sanat, çağdaş sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ kılmayı amaçlıyor. 

GENÇ YETENEKLER, TÜM TÜRKİYE VE GLOBALE ULAŞIYOR 

Sanatseverler, Trendyol Sanat ile bağımsız sanatçıları keşfetme ve tanıma şansı bularak, eserlerini inceleyebiliyor. Güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan, sanat dünyasına yeni adım atan genç yetenekler, Trendyol Sanat ile geniş kitlelere erişebiliyor. Trendyol Sanat verilerine göre, 2022 yılında üç büyük il dışında Denizli, Muğla, Çanakkale, Gaziantep, İzmit, Antalya'da yaşayan sanatseverler tarafından Trendyol Sanat’ta yer alan eserler satın alınırken; eserleri Kanada, ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri,  Almanya, Fransa gibi farklı coğrafyalardan kullanıcılar inceledi.  

REFİK ANADOL SERGİSİ 27 NİSAN - 1 MAYIS TARİHLERİNDE İSTANBUL’DA 

Trendyol Sanat’ın destekleri ile 30 Ağustos - 4 Eylül 2022'de Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleşen TEKNOFEST’te Refik Anadol’un ‘Makine Hatıraları: Uzay’ sergisi sanatseverlerle buluştu. Türkiye’nin çağdaş sanat alanındaki öncülerinden Refik Anadol’un 2021'de hayata geçirdiği, uzayla ilgili büyük veri kümelerine ışık tutarak yeni bir kavramsal çerçeve sunan 'Makine Hatıraları: Uzay' sergisi, Trendyol Sanat’ın, sanatı ulaşılabilir kılma vizyonu çerçevesinde Samsun’da sanatseverler ile buluştu. Büyük ilgi gören sergi, bu yıl 27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek Teknofest’te bir kez daha Trendyol Sanat’ın katkılarıyla sanatseverlerle buluşacak.  

Gençlerin ilgisini sanata daha çok çekmek için GoArt iş birliği ile sanatı geleceğin dijital dünyası metaverse evrenine taşıyarak sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Trendyol, metaverse evrenine ilgi duyanları da Trendyol Sanat'ta yer alan eserlerle buluşturuyor. Hazırlanan metaverse alanında Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçıların 600’e yakın sanat eseri yer alıyor. Sanatseverler, üç günde bir değişen sergiler eşliğinde bu alanı gezme imkanı buluyor. 5 aylık süreçte 2 bin 648 kez ziyaret edilen mağaza, toplamda 104 saatin üstünde ziyaret süresine ulaştı. Trendyol Sanat Metaverse deneyimini yaşamak isteyenler cep telefonlarına“GoArt” uygulamasını indirerek bu alana ulaşabiliyor.  

"ÇAĞDAŞ TÜRK SANATININ ÖNEMLİ İSİMLERİNİN ESERLERİNE SAHİP OLABİLİRSİNİZ"

Trendyol Sanat, her ay iş birliği yaptığı farklı bir sanatçının eserini limitli veya açık edisyon olmak üzere kısa süreliğine satışa sunuyor. Trendyol Sanat, bugüne kadar çağdaş graffiti sanatçısı Leo Lunatic, Türk çağdaş sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun ardından çağdaş Türk resim sanatçısı İsmail Acar’ın 'Kaftan' adlı eserini ve Ekrem Yalçındağ’ın ‘Infinity’ adlı eserini sanatseverlerle buluşturdu. 

BODRUM ZAİ YAŞAM’DA BAĞIMSIZ SANATÇILAR TANITILDI 

Trendyol Sanat, Bodrum’da sanat, edebiyat ve gastronomiyi iç içe geçiren Zai Yaşam’daki köşesi ve dijital ekranı ile sanatseverlere bağımsız genç sanatçıları ve eserlerini tanıttı. Ayrıca İsmail Acar’ın Trendyol Sanat’a özel tasarladığı Kaftan adlı eseri, Zai Yaşam’da sergilendi. Türkiye’nin dört bir yanındaki sanat tutkunlarını düşünen Trendyol Sanat, aynı zamanda Zai Yaşam’da bulunan sanat eserlerini platformda sanatseverlerle buluşturuyor.  

BASE İLE GENÇ SANATÇILARIN YANINDA 

Trendyol Sanat, gençlerin sanata olan ilgisini artırmayı ve genç sanatçıları tüm Türkiye ile buluşturmayı sorumluluğu olarak görüyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Bilgili Sanat işbirliği ve Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde gerçekleşen BASE’in destekçileri arasında yer alan Trendyol Sanat, yeni mezun sanatçı adaylarını sanatseverlerle ilk kez aynı çatı altında buluşturan, ‘Tüm Türkiye'nin ortak mezuniyet sergisi’ ile de genç sanatçıların yanında yer aldı.

Kaynak: dha