Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off maçında sahasında Basel ile karşı karşıya geldi.

6 Şubat günü meydana gelen ve 10 ilimizi etkilyen depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu.

Mücadele öncesinde Bordo Mavili taraftarlar duygulandıran bir koreografiye imza attılar. Koreografide enkazdan kurtulan bir bebeğin arama kurtarma personeline sarıldığı anlar yer alırken taraftarlar farklı takım ve ülke bayraklarını da dalgalandırdılar.

Tüm Türkiye tek yürek oldu

Türk futbol dünyası deprem felaketi sonrası kuvvetli şekilde bir arada olmaya çalışıyor. Gelirinin depremzedelere bağışlanacağı Basel maçı için tüm Türkiye'den tüm takım taraftarları Akyazı'ya akın etti.

tek yürek

Bugüne kadarki en anlamlı koreografi

Akyazı'da maç önü koreografisinde de deprem felaketine ilişkin mesaj hakimdi. Yaşanan deprem felaketine ilişkin birçok mesaj, maç önü koreografisinde yer buldu.

Bu felakete kayıtsız kalmayan ülkelerin bayraklarının yer aldığı baretle bir arama kurtarma personelinin kucağında bir bebek resmedilirken enkaz görüntüsünün altından çıkan güçlü bir elin Türk bayrağını tutuşu da görselleştirildi.

Koreografinin arkasında ise, "Hep birlikte olacağız, yaralarımızı saracağız" mesajına yer verildi. Türk bayrağıyla 'Milletimizin başı sağ olsun' mesajı da tribünlerde yer alırken birçok farklı takımın bayrakları da hep birlikte olduğumuz bu günde dalgalandı. 

koreog

Editör: Bumin Kağan Muti