KKTC YDP (Yeniden Doğuş Partisi) Genel başkanı Erhan Arıklı, Gökhan Alınteri’nin sunduğu “Kıbrıs’ta Manşet” programına konuk oldu. 

Arıklı programda şunları söyledi “Terör örgütlerini övmek suçtur ve anında da cezalandırılır. Bizde olmuyor maalesef. Bizde polise gönderilen listeler geldiği halde soruşturulmuyor.  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili ayrı bir düzenleme var.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili de ayrı bir düzenleme var.  O bile Türkiye'yi yaralıyor.  Yani FETÖ terör örgütüne bulaşmış, onlarla intisabı ilişkisi tespit edilmiş kişilerin listesi veriliyor ve o listedeki kişilere dokunulmuyor.  

O da tabii Türkiye üzüyor.  Çünkü Türkiye Dünya’nın birçok ülkesine suçluların, FETÖ'cülerin listesini gönderiyor, o listedeki kişilerin ya iadesini ya da yerinde derdest edilmesini sağlıyor. Bir defa bakanlar kurulunda tartışıldığını duydum listelerin içinde olduğu zarfın açılması bile engellenmiş, hayır denilmiş.  

Bunlar hoş şeyler değil yani. Türkiye büyük bir bela atlattı, FETÖ belası atlattı, bir darbe atlattı, köşeden döndü, milletin sağduyusu olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti nasıl bir Hürriyet’te olurdu, tahmin edemiyorum. Öyle bir durumda Türkiye Cumhuriyeti kendisine bu ihaneti yapan kişilerin listesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gönderecek ve bu listedeki kişiler re dokunulmayacak ondan sonra biz Türkiye'den para isteyeceğiz.”
 

Editör: TE Bilişim