Bayraktar TB2 SİHA’lar Donbas’ta düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti. Ukrayna Parlamento Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komisyonu Başkan Yardımcısı, uçuşa ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin dünya çapında övgü toplayan Türk insansız hava araçlarını yakın zaman önce Deniz Kuvvetlerinin envanterine katan Ukrayna, Türkiye ile Ukrayna arasındaki savunma alanında günden güne gelişen iş birliğinin örneklerinden olan Bayraktar TB2 tipi İnsansız Hava Aracı SİHA’ların ilk deneme uçuşunu bugün Donbas’taki Müşterek Kuvvetler Operasyonları alanına gerçekleştirdi.

Ukrayna Parlamento Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komisyonu Başkan Yardımcısı Yuriy Mısyagin (Yuriy Mysiahin), Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta Ukrayna ordusu ile Rus silahlı güçleri arasında çatışmalar ve gerilim devam ederken, Bayraktar TB2’nin başarılı geçen uçuşuna dair açıklamalarda bulundu.

Mısyagin, Türk SİHA’sı Bayraktar TB2’nin Donbas’taki çevre koruma bölgesine ilk keşif uçuşunda düşman ekipmanı (Pantsir-S, S-125, SAM-Tor, tanklar ve obüsler) pozisyonlarını tespit ettiğini kaydetti.

Kırım Tatar Türkü ve Kırım’ın ses ATR TV’de sunuculuk yapan Gazeteci Gulsum Khalilova, Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan yardımcısı Misyagin’in paylaşımını tercüme etti.

Khalilova tercümeyi twitter hesabından paylaştı.

Gulsum Khalilova “Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan yardımcısı ve aynı zamanda milletvekili Misyagin: ''Bayraktar TB2 ilk defa Donbass üzerinden gökyüzüne yükseldi. İHA'lar Uçuş sırasında düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi sistemlerini tespit etti'' dedi.

Gulsum Khalilova 

“TÜRK SİHA’LARI RUS ASKERİ TEÇHİZATINA KARŞI EN İYİSİ OLDUĞUNU BAHAR KALKANI’NDA KANITLADI”

Bayraktar TB2’nin gözlem amaçlı uçuşunu ilk olarak çevre koruma bölgesine gerçekleştirdiğini belirten Yuriy Mısyagin, Türkiye’nin SİHA’ları ile Bahar Kalkanı Harekatı sırasında özellikle Rus askeri teçhizatına karşı en iyisi olduğunu kanıtladığının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim