TURAN’I KURACAK İSYAN HAREKETİ !

    Yeni insanlardan oluşan yeni bir çağın eşiğine vardık. (1) İnsanların yaşama, eşyaya, insanlığa bakış açıları değişti. Yaşanıp tüketilmiş yaşamların norm ve değerlerinden gelecek kurmak mümkün gözükmemektedir.

     Toplumların yaşayıp tükettiklerinden yerel ve genel siyaset üretmek, insanlığa yön vermek ve devletleri yönetmenin artık imkânsız olduğunu acılar ile dolu bir süreci yaşayarak öğrenmiş bulunmaktayız.

    Bu bağlamda ülkücülük ve milliyetçilik fikir ve düşüncesini 20 yıldır kendini tekrar ettiğini, çağın gerek ve gerçekleriyle çeliştiğini, “soğuk savaş” dönemi siyaset ekseninin dışına çıkıp, yeni bir anlayış yeni bir siyaseti ortaya koyamadığını; bu uğurda mücadele veren, söz söyleyenlerin kurumsal yapıdan aforoz edildiğini ibretle takip etmekteyiz.

    Dolayısı ile isyanımız sadece mevcut siyasal durumun bozulmasına ve yetersizliğine basit bir tepki olarak anlaşılmasının büyük bir haksızlık olduğunu düşünmekteyiz. İsyanımızın aynı zamanda yeni bir dünya düzeni önermesi ve yeni bir siyasal anlayış yaratma kudretine sahip olduğunu iddia etmekteyiz.

    Mevcut siyasal iktidarın Teolojisine göre ortaya konan siyasal, ahlaki ve sosyal yapı büyük bir gürültü ile çökerken, cumhuriyetin omurgasına yapılan yoğun ve acımasız saldırılar devletimizin temellerini sarsmış, onarılması uzun zaman alacak hasarların ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir.

    Bütün bu olup bitenleri yakinen yaşayıp izleyen bizler  “hukuk devleti” kavramını ideolojik bir figür olmaktan kurtaracağız. Gerçek anlamda hukukun üstün olacağı, demokratik eğilim ve anlayışların öne çıkacağı sosyal hukuk devletini siyasal iktidarın ve sermayenin boyunduruğundan kurtulacağı, adalet ve insanlığın hâkim olacağı yeni bir anlayışın gelişip, kurumsallaşacağı “milliyetçi toplumcu düzeni” kurmaya çalışacağız. “Hiç kimse bütün haklarını ve dolayısı ile gücünü insan olmaktan çıkacak kadar başkasına devredemez” (2) mantığı ve anlayışını ülkücü ve Türk milliyetçileri olarak sahiplenip öne çıkaracağız.

    Ülkemizde 36 il onlarca ilçede yüzlerce insanlarla bir araya geldik. Ülkücü milliyetçi tabanda aylarca geziler yapıp incelemelerde bulunduk.   

    Görüp dinlediklerimiz bizleri gelecek adına çok sevindirdi. Kabına sığmayan dev asabi enerji değişim ve dönüşüm istemektedir. Bu yeni olanı keşfeden isyankâr, itaatsiz, zapt edilemeyen güç: artık iktidar olmak arzusundadır. Bu gücü ve dinamizmi artık soğuk savaş dönemi siyaseti ile  tutmak, kontrol etmek yönlendirebilmek mümkün gözükmemektedir. Bu dip dalgası olarak gelen değişim ve dönüşüm isteğini “paralelci, fitneci, hain” kavramlarıyla ifade eden “Balgat zihniyetinin” çok çok ötesinde, önüne çıkacak her türlü engeli aşacak, büyük Türkiye ve Turan’ı kuracak bir kutlu harekete dönüşmektedir.

(1)Fukiyama

(2)Spinoza.