“Türk Dünyası Aksakallar Şurası” kavramını yıllardır İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı Başkanı, duayen gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy gündeme getiriyordu.

Oluşumun fikir babası, gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy, “Şura, Türk Dünyasının ortak aklı ve vicdanı olmalıdır. Bu sebeple siyaset üstü ve bağımsız olması şarttır” dedi.

ura üyelerinin Türk Dünyasında karşılığı olan alimlerden, aydınlardan ve kanaat önderlerinden oluşması gerektiğini belirten Türksoy, “Türk Dünyası Aksakallar Şurası, Türk coğrafyasının kanayan yaralarına merhem olmalı, birleştirici bütünleştirici bir misyon üstlenmelidir. Siyasetin halledemediği durumlarda Şura daha etkili olacaktır” şeklinde konuştu. İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı Başkanı ve Türk Dünyası Gönül Elçisi Seyfullah Türksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk Dünyası Aksakallar Şurası kurulmalıdır diye yıllardır söylüyordum. Nihayet teklifimiz kabul edildi ancak bizim kanaatimiz; Şura’nın siyasetten bağımsız bilge isimlerden, tarih ve millet şuuruna sahip, birleştirici, şaibesiz gerçek aydınlardan ve kanaat önderlerinden oluşmasıdır. Şura siyaset üstü ve müstakil olmalıdır. Toplumların saygı duyduğu hakiki akil insanlar görev almalıdır. Mevcut Şura’da Türk Dünyasından Nazarbayev gibi çok değerli isimler var ama daha seçici davranılmalıydı. Eğer düşündüğüm gibi olursa, Aksakallar Şurası Türk Dünyasının ortak aklı ve vicdanı olabilir.”

Editör: TE Bilişim