Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi dün, 3 Ocak'ta gerçekleştirilen ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) El-Askeri büro sorumlusu Alaattin Salihi'nin öldürülmesi ile sonuçlanan suikast hakkında sert açıklamalarda bulundu. ITC lideri Salihi açıklamayı resmi Twitter hesabında duyurdu.

Erşat Salihi şu sözlere yer verdi:

"2 Ocak 2018 Salı günü,Irak Türkmen Cephesi El Askeri Bölge sorumlusu Alaattin Salihi, organize suç örgütü teröristler ve elleri kana bulaşan kişiler tarafından hunharca şehit edildi. Herkese beyan etmek isteriz ki Irak Türkmen Cephesi, kuruluşundan bügüne kadar çok sayıda komplolarla bürolarının patlatılmaları ve çalışanlarının suikastlere maruz kalması ile zayıf düşürmek istenmektdir. Biz, Irak Türkmen Cephesi olarak Irak'ın ve halkın birlikteliğine,vatandaşların haklarını korumaya inandık, Türkmen davası hakındaki tutumumuz ve sosyal hayatı tehdit eden her türlü olaylara karşı duruşumuz nedeniyle, bunun ilk ve son olamayacağınadan da eminiz. Irak Türkmen Cephesi en büyük Türkmen kuruluşu olması sorumluluğu çerçevesinde ve haklı davası yolunda başarı kaydetmesi neticesinde, bazı kirli siyasi çevreler tarafından susturmak ve tehdit edilmektedir. Ayrıca Türkmen bölgelerini K 4 silahlarıyla hedef alanların ve Irak Türkmen Cephesi bürolarını hedef alan kişilerin bulunması ve adalete teslim edilmesi için Başbakan İbadi'ye geniş ve acil bir şekilde soruşturma açması için çağrıda bulunmaktayız."

Kerkük şehrinin 16 Ekim'de peşmerge işgalinden kurtarılmasından sonra şehirde halen uyuyan hücreler olduğu ve içlerinde terör örgütü PKK'nın da bulunduğu söylentileri bulunuyor. Şehrin kurtarılması sonrası Musalla ve Kale bölgelerindeki ITC bürolarına sayısız saldırı gerçekleştirilmişti.

Editör: TE Bilişim