ITC lideri bugün 9 Ocak'ta Tuzhurmatu milletvekili Niyazi Mimaroğlu ve Kerkük milletvekili Hasan Turan ile beraber Irak meclisinde bir basın açıklaması düzenledi.

Erşat Salihi yaptığı açıklamada: "Aziz milletimiz Türkmen yasasını geçen dönemden beri milletvekillerimiz, siyasi temsilcilerimiz ile beraber oluşturmaya ve meclise sunmaya çalışıyorduk. Duygusal olmayalım önemli olan hukuki yolları takip etmektir. Biz bütün bu hukuki yolları tespit ettik. Bundan sonra bizim bu kanuni yolumuzda kimse önümüzde duramaz. Bugüne kadar bu kanunun çıkmaması için önümüzde birçok engeller oldu. Ancak bundan sonra bu yasanın önünde hükümet dahi dursa biz bunu milletimize açıklayacağız. Biz terbiye ile usul ile kanun ile yol yürüyoruz. Irak parlamentosunda bu yasa eninde sonunda çıkacak. Milletimiz ümitsizliğe düşmesin ve mecliste kim bu yasaya çıktıysa bunu unutmasın." ifadelerine yer verdi.

Erşat Salihi'nin resmi Twitter hesabında ise: "Irak Parlamentosu'nda Türkmen yasası çalışmaları hızlandı! ITC lideri Erşat Salihi, Irak Parlamento binasında Türkmen milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Irak’ta Türkmenlerin meşru haklarını garantiye alacak yasayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu." şeklinde bir açıklama yayınlandı.

Editör: TE Bilişim