Bugün 25 Ocak'ta ITC lideri Erşat Salihi'nin ziyaretine dair resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre Erşat Salihi herkesi seçimlere katılabilmeleri için özel elektronik seçmen kartlılarını almalarına davet etti. Salihi ayrıca seçimlerde kullanılacak olan bu elektronik karttan kendisi de alarak seçmenleri uygulamaya katılmalarına teşvik etti. 

Seçimin demokrasi ve vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Salihi, Türkmenlerin uzun yıllarca siyasi arenadan izole ve göz ardı edilmelerini, seçmenlerin seçime yoğun bir şekilde katılımlarıyla ve oy kullanmalarıyla ortadan kalkacağını da belirtti. ITC lideri Salihi: "Gelecek seçim Türkmen milleti için ölüm ve kalım meselesidir. Kerkük’teki haksızlıklara son vermek ve geleceğimizi garantiye almak için herkesin seçime katılmalarını talep ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi yaklaşan seçimler öncesi Türkmenleri tüm Irak genelinde ancak özellikle Kerkük'te bir çatı altında toplama uğraşı veriyor. Bunun Kerkük'te gerçekleşeceği ve Irak geneline yayılmasının da umulduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim