Güney Azerbaycan Türklerinin desteklediği Tiraxtur Sazi futbol takımı ile İstiklal takımı arasındaki İran Körfez Kupası maçında tribünlerde "Tebriz-Bakı(Bakü)-Ankara, Biz Hara (Nere) Farslar Hara" sloganları atıldı. Tiraxtur ile İstiklal maçı 0-0 beraberlik ile sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta Tahran'da Persepolis ile karşılaşan Tiraxtur takımına ve Güney Azerbaycan Türklerine hakaretvari sloganlar atılmış. "Eşek Türkler" diyen Persepolis taraftarları bir Tiraxtur taraftarını ağır yaralamışlardı. İran'da yaşanan protestolar nedeniyle maç öncesinde yoğun güvenlik önlemi vardı. Taraftar otobüslerine giren polis tek tek tüm taraftarları kamera kaydına aldı.

Maç seramonisinde İstiklal takımı "Yaşasın Azerbaycan" yazan Türkçe bir pankart ile oyuna geldi. Bu hareketin geçen hafta atılan ırkçı sloganlara karşı bir adım olduğu belirtildi. Tiraxtur taraftarları maç boyunca milli istekleri ve tepkileri ileten sloganlar attı. "Azerbaycan milleti çekemez bu zilleti", "Azerbaycan var olsun istemeyen kör olsun", "Azerbaycan bir olsun, merkezi Tebriz olsun" şeklinde sloganlar atıldı.

Editör: TE Bilişim