İsmail Türk ziyaretinde Moldokmatov'la Türkiye ve Kırgızistan ilişkilerini, değerlendirdi.

Zamandaş Partisi Genel Başkanı  Ceniş Moldokmatov  Kırgızistan'da mevcut Cumhurbaşkanının gençlik danışmanlığı yapmakta.

2018'de yapılacak seçimde de parlamentoya girmesi kesin gözüyle bakılan, Türk dünyası ve Türkiye kardeşliğine çok önem veren, öncelikle gurbetteki Kırgızistanlıların haklarını aramak için kurulan bir partinin genel başkanı.

Zamandaş Partisi Genel Başkanı  Ceniş Moldokmatov   33 yaşında ve yükseklik eğitim almış. Parti  Kırgız Türk milliyetçiliğini savunan gençlerden oluşmuş bir yapı.

Zamandaş Partisi  Rusya'da ve Kırgızistan'da, Kazakistan'da çok sayıda temsilcilikleri olan bir parti yakında Türkiye'de temsilci açmayı planlıyorlar.


Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini isteyen, Türkiye'nin kuvvetli ve büyük bir ülke olması için  dua eden bir fikrin savunucusu bu parti.
Ceniş Moldokmatov   yaptığı açıklama da, "Emperyalistler zaman zaman kandaş olan, soydaş olan toplulukların arasına fiziki sınırlar koysalar da,  kafamızda gönlümüzde bu sınırlar hiçbir zaman olmamıştır." açıklaması yapan Genel Başkanı  Ceniş Moldokmatov   Türk iş adamlarının ve Türk soydaşlarımızın Kırgızistan'a gelmelerinin sana yatırım yapmalarını, Kırgızistan Turizminini,  Kırgızistan coğrafyasını mutlaka görmelerini,  yüzyıllardır birikmiş olan hasretin giderilmesine çok ciddi katkılar vereceğini açıkladı.
Bizler Türk topluluklarının kardeş ülke ilişkilerini siyaset üstü bakmamız gerektiğini, makanların ve siyasi görüşleri geçici olduğunu,  kalıcı olan Milletler olduğunu ve Türk dünyasının bulunduğumuz coğrafyada barışa katkı vermesi gerektiğini ve bütün halkların mutlu yaşaması için mücadele ettiklerini söyledi.


 

Editör: TE Bilişim