Kazakistan'da pek çok yayıncı ve çizerin, Latin alfabesinde çizgi film hazırlama arzusunda oldukları bildirildi. Söz konusu bilgi bugün, 21 Mart'ta, Kazak Tv tarafından paylaşıldı.

Proje yazarları, çocukların Latin alfabesinde Kazak dilini öğrenmelerine yardımcı olacak eğitimsel kısa animasyon filmleri üretmeyi planlıyorlar. Kazakistan televizyonlarında yayınlanacak olan projelerinin milli bir öneme sahip olacağını düşünüyorlar.

1990'lı yılların sonuna doğru çocuk edebiyatı alanında pek çok kitap basan bir yayınevinin sahibi olan Lyudmila Kirilinskaya, bir çocuğun ilk algılarının görsel olduğunu aktarıyor. Bu anlamda çizimlerin ve imgelerin çocuklar için çok önemli olduğunun altını çizen Kirilinskaya, basımını yaptığı Kazak halk masallarına özgü çizimlerle büyük beğeni kazandıklarını kaydetti.

Kirilinskaya konuyla ilgili olarak, "Uluslararası bir kitap fuarı için İngiltere'ye davetliydik. Eski Kazak efsanelerini, “Atameken” masal diyarının efsanelerinde topladık. Başta İngilizler olmak üzere yabancıların “Atameken” masal topraklarına dair efsaneleri okumaktan ziyadesiyle mutlu ve memnun olduklarını görmeliydiniz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim