Sipahi köyünde halka kitap eden YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı bölgenin makus talihini değiştirecek tek partinin YDP olduğunu söyledi. “Az gelişmişlik İskele’nin kaderi değildir” diyen Arıklı, “Anavatan Türkiye’den gelen suyu toprak ile buluşturmak için en küçük bir çalışma bile yapmayan bu Hükümet bu konuda da “Türkiye proje hazırlasın biz uygularız” diyor. İyi de,  Siz  Hükümet olarak ne iş yapıyorsunuz. Sadece maaş ödemekle Hükümet mi olunur?” dedi.

Bu Hükümetin sürekli zam yaparak bütçeyi denkleştirmeye çalıştığını, bu yüzden miadını doldurduğunu, taahütlerini yerine getirmediği için Türkiye tarafından da artık istenmediğini, bunun Serdar Denktaş’ın Ankara ziyaretinde önceden ayarlanmış randevusunun Türkeş tarafından iptal edilmesi ile daha da belirginleştiğini söyleyen Arıklı; “Protokolllere imza atıp sonrada buna uymamak bu ülkede artık bir alışkanlık haline geldi. Ankara artık bu numaraları yutmuyor. Ya imzaladığın, taahüt ettiğin şeylerin arkasında  duracaksın. Ya da o koltukları daha fazla işgal etmeyeceksin. Bu Hükümet aralık ayı sonuna kadar Ankara’ya bazı reformları yapma konusunda taahütlerde bulunmuştu. Bu taahütler karşılığında bir miktar para da aldı. Ama sözünü tutmadı. Ankara Hükümete iki defa mektup yazdı. Taahütlerinizi  yerine getirmezseniz  para verilmeyecek dendi. Büyükelçi diplomatik bir dille uyardı. Hükümet yine üzerine almadı. Vatan,  millet , sakarya edebiyatı yaparsak Türkiye bu seferde parayı verir diye düşündüler. Ama  Türkiye son derece ciddi. Beceremiyorsanız gidin becerebilecek olanlar gelsin diyor. Bu daha açık nasıl söylensin ki” dedi.

Ziyaretlerde konuşan YDP Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Sencer; Politikacıların bu bölgeye bilerek yatırım yapmadığını, insanları mağdur ve muhtaç  durumda bırakarak politikacıların eline ve insafına mahkum ettiklerini, bu durumun 21. yy KKTC’sine yakışmadığını söyledi.  Sencer; “Bölge insanı doğum yerleri  farklı olduğu için kendilerine farklı muamele yapıldığını düşünüyor. Lefkoşa’da ayda 8-10 bin lira maaş alanlarda rahat koltuklarında oturup, bölgedeki çığlılara kulaklarını kapatmış, ayrımcılık yapmayın diye nutuk atıyorlar. Gelin ve bu insanların ne düşündüğünü yerinde görün” dedi.

Editör: TE Bilişim