Kırgızistan'ın başkenti Bişkek şehrinin il idaresi sözcüsü Adil Ömörov'un aktardığına göre hayatını kaybedenlerin hepsinin evsiz insanlar olduğu öğrenildi. Özellikle Kırgızistan'ın kuzey bölgelerinde gerçekleşen vakalarda sokaklarda yaşayan insanların donarak can verdiği gözlemlendi. Ömörov, kolluk kuvvetleri ile beraber evsiz insanları soğuktan korumak için çalıştıklarını belirterek, şu ana kadar toplam 239 evsize barınma imkanı sağlandığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Kazakistan'da -50 dereceleri bulan sıcaklıklar Orta Asya'nın en fakir ülkelerinden Kırgızistan'da büyük altyapı sorunlarına da neden oluyor. Su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarda sık sık uzun kesintiler yaşanıyor. Yine de yetkililer ve halk geçen yıllara göre bir iyileşme olduğunu vurguladı.

Başkent Bişkek'te bugünlerde hava durumu -19 derece civarında seyrediyor. Ay sonunda sıcaklığın -25 dereceye varabileceği belirtiliyor. Özellikle dağlık yapıya sahip ülkede kırsal kesimde sıcaklığın -40 derecelere kadar indiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim