Rekabetin az olduğu uçuş hatlarında pahallı bilet satan THY ve Pegasus anlaşmalı fiyat yükseltiyor.

Atlas jet Asya uçuşlarının iptalinden sonra Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve diğer ülkelere fahiş fiyattan satışlar başlamasına tepkiler büyüyor.

Kırgızistan, Türkiye ile de sıkı siyasi ilişkileri bulunan Orta Asya’da yer alan bağımsız Türk Devletlerinden 7 tanesinden birisidir.

Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Çin Halk Cumhuriyeti ile kara sınırları bulunan Kırgızistan’ın denize kıyısı yoktur.

Kırgız Kızları Kırgızistan Gezilecek Yerler Daha çok doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kırgızistan doğanın içerisinde hayatı yaşamak ve nefes almak isteyen turistleri ağırlamaktadır.

Kırgızistan’da gezilecek yerler daha çok göller ve dağlardan oluşmaktadır.

Bunlardan Issık Göl, Son Göl, Pamir Dağları, Süleyman Dağı, Kırgız Ala Dağları görülmesi ve gidilmesi gereken yerler arasındadır.

Ayrıca Burana Kulesi, Taş Rabat Kervansarayı’ da Kırgızistan’da gezilecek yerler arasındadır. Kırgız Mantısı Kırgızistan’da Ne Yenir Kırgızistan ekonomik açıdan çok güçlü bir ülke olmadığından dolayı genel de çorba ve sebze türündeki yemekleri yöresel yemekleri arasındadır.

Kırgızistan’da yenilmesi gerekenler arasında Aşkabak isimli kabak yemeği, süt ve süt ürünlerinden yapılan yemekler ve Kımız olarak bilinen içecek de tadılması gerekenler arasındadır.

Uçuş Noktaları Kırgizistan 2006 yılında yeniden yapılandırıldıktan sonra uçuş noktaları da buna göre farklılık göstermiştir. Ülkemizde İstanbul’dan karşılıklı uçak seferleri düzenleyen Kırgızistan Air, Çin’de Taşkınlık, Hindistan’da Delhi, Kırgızistan’da Bişkek, Kazarman, Kerben, Oş, Pakistan ‘da Karaçi, Rusya’da Moskova, Nizhniy Novgorod, Novosibirsk, Saint Petersburg, Samara, Ekaterinburg, Tacikistan’da Duşanbe, Birleşik Krallık ’da ise Birmingham’a Kırgızistan Air uçuş noktaları mevcuttur.

Editör: TE Bilişim