Mustafa Denizli, İran Ligi'nde mücadele eden Güney Azerbaycan Türklerinin desteklediği Tebriz temsilcisi Traktor Sazi ile yıl sonuna kadar anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre Mustafa Denizli'nin yıl sonuna kadar 400 bin dolar alacağı öğrenildi.

Güney Azerbaycan Türklerinin sembolü haline gelen Traktor  Sazi klübü geçtiğimiz senelere göre bu yıl ligde gösterdiği kötü performansın ardından teknik direktör değişikliğine karar vermişti. Geçtiğimiz günlerde de Mustafa Denizli kendisine bir teklifin iletildiğini açıklamıştı. TRT'ye verdiği röportajda Denizli, Traktor Sazi'nin kendisine teknik direktörlük teklifinde bulunduğunu belirtmişti.

Halihazırda Traktor Sazi'nin teknik direktörlüğünü yürüten Yahya Gülmuhammedi'nin bu görevinden ayrılmak istediği biliniyordu. Söz konusu teklifi değerlendirdiğini kaydeden Denizli, "Traktor Sazi'nden bir sözleşme teklifi aldım ve yeniden teknik direktörlüğe dönmek istiyorum. Traktor Sazi ülkesini Asya Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek ve turnuvada daha ileriye gitme şansları bulunuyor." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Güney Azerbaycan Türkleri de bu transferi coşku ile karşıladı. Twitter'da pek çok kullanıcı"#XoşGeldinDenizli" hashtagi ile sevinçlerini aktardı. Denizli, İran'da ilk olarak 2004 yılında Pas takımını çalıştırmış ve 2 yıllık görevinin ardından 2006 ve 2010 yıllarında iki defa Persepolis takımının başına geçmişti. 

Editör: TE Bilişim