Arıklı konuşmasında, siyasi partilerle yarışamayacak bir parti olmalarına rağmen, aday arkadaşlarının fedakârca davranmaları, kapı kapı dolaşıp diğer partilerle aradaki farkı kapatmaya çalışmalarını takdir ederek, bu çalışma sonucunda barajı aşarak Meclis’e girme hakkını elde ettiklerini belirtti.

“Partimiz üzerinde ciddi operasyon yapıldı”

Arıklı, “rakamlar belirginleştikten sonra kamuoyuna çok daha sağlıklı bir demeç vereceğimizi düşünüyorum” diyerek, şu anda bir durum değerlendirmesi yaptıklarını kaydetti.

Arıklı şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece partimiz üzerinde ciddi bir operasyon yapıldığını tespit ettik. Bunu engellemeye çalıştık ama çok başarılı olamadık. Dün geceki operasyonda oylarımızın yarıya yakınını kaybettik. Bu da bizim örgüt eksikliğimizden kaynaklanıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışma yapıp olağanüstü kurultaya gideceğiz.”

“Üç partili koalisyon görünüyor”

Arıklı, üç partili bir koalisyon göründüğünü ifade ederek, bu hükümetin istikrarlı bir iktidar olamayacağını kaydetti.

“Kendimizi Haziran ayında büyük ihtimalle yeni bir seçimin eşiğinde göreceğiz” diyen Arıklı, buna da hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Arıklı şu ifadeleri kullanarak sözlerine son verdi:

“İki parti UBP ile koalisyon kurmayacağını söyledi. CTP ve HP, bizim çıkaracağımız 2 veya 3 vekil, DP’nin üç vekili, UBP’nin 20-21 çıkaracağı görünüyor. Bu durumda 26 vekille koalisyon kurulur mu bunu yetkili kurullarımız belirleyecek. Yarından itibaren netleştikten sonra yetkili kurullarımız toplanacak. Olası iktidar ortaklıklarını ve olağanüstü kurultayı konuşacağız.”

Öte yandan sosyla medya hesabın ise şu şekilde bir açıklama yaptı.

Saygıdeğer Vatandaşlarım,

Öncelikle; 7 Ocak 2018 Milletvekili Erken Seçimleri’nde sandığa giderek demokratik hak ve sorumluluğunu yerine getirip, ülkemizin geleceği için iradesini ortaya koyan tüm seçmenlere teşekkür ediyorum.

Partimiz tüm engellemelere, baskılara, sahte anketlerde barajın altında gösterilme gayretlerine, diğer partilerin özellikle YDP seçmeninden oy devşirme çabalarına rağmen % 7 oy alarak büyük bir başarı göstermiş, Kıbrıs Türk siyasetinde varlığını ispatlamıştır. 1992 yılında sönen meşale yeniden yanmıştır!

Seçim kampanyası süresince tüm yokluk, imkânsızlık, baskı ve engellemelere rağmen, kapı kapı dolaşıp olağanüstü gayretle çalışarak YDP meşalesini Meclis’ e taşıyan başta tüm milletvekili adaylarımıza, olağanüstü gayretle emek ve desteklerini esirgemeyen gönüldaşlarımıza, parti teşkilatlarımıza, kadın ve gençlik kollarımızın gönüllü neferlerine, yokluk ve imkânsızlık şartlarında sesimizin halkımıza duyurulmasını sağlayan TV ve Basın mensuplarımıza ve nihayetinde her türlü bilgi kirliliği, dedikodu ve baskılara rağmen iradesini YDP’ den yana koyan tüm seçmenlerimize şükranlarımı sunarım.

Saygılarımla..

Erhan ARIKLI
YDP Genel Başkanı

Prof. Dr. Erhan ARIKLI kimdir?
Akademisyen
1962 Ardahan doğumludur. Ankara Ü. İlahiyat Fakültesi lisans ve yüksek lisans, Azerbaycan İlimler Akademisi Doktora, Kırgızistan Arabayev Ü. Doç. Ve Prof. derecelerini aldı. Türk tarihi üzerine yayınlanmış 7 kitabı vardır. KKTC adına Azerbaycan ve Kırgızistan’ da Turizm koordinatörlüğü / temsilcilik yaptı. Halen kurucusu olduğu YDP’ nin Genel Başkanıdır. Akademisyen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim