Batı Trakya Türklerinin haber kaynaklarından Millet Gazetesi'nin bugün 5 Ocak'ta çıkan haberine göre milletvekili İlhan Ahmet yemek öncesi gündemi değerlendirdi. Yemekten sonra ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sorulan sorulardan biri Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın yıllardan beri çözüm beklediği müftü seçimi ile ilgiliydi. SYRİZA hükümeti müftü seçimi konusunu gündeme getirdiğinde azınlığın görüşünün alınacağını ve diyalog kurulacağını ifade etti.

İlhan Ahmet, müftülerin köylerde halkın seçtiği mütevelliler ve köy camilerinde görev yapan imamlar tarafından seçilmelerinin doğru olacağını ve bunun dikkate alınması gerektiğini söyledi. İlhan Ahmet’in konu hakkındaki görüşünün Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun tamamını en adil ve demokratik şekilde temsil edecek türden bir öneri olduğunu iddia etti.

İlhan Ahmet'in adil ve demokratik olduğu iddia ettiği önerisinde yüksek tahsilli din görevlilerini (ilahiyatçıları) müftüyü seçecekler arasında zikretmemesi dikkat çekti. Bilindiği gibi mühtemel müftü seçimi ilanından sonra adaylık başvurusu yapmak isteyen müftü adayları, doğal olarak yüksek tahsilli ilahiyat mezunu olması gerekiyor. Batı Trakya'da sayıları 200'ü aşan ilahiyat mezunlarının bir çatı altında toplandığı Vaaz ve İrşat Heyeti bulunuyor.

Yemek öncesi meclis çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren gündemdeki konuları değerlendiren Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, bölge için yaptığı çalışmalarda bölgede yaşayan Hristiyan - Müslüman, din, dil, ırk ayırımı gözetmeksizin çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. İlhan Ahmet, bölge halkının yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanı sıra diğer sorunları da bakanlara sunduğu soru önergeleriyle meclise taşıdığını belirtti.

Bugüne kadar sorduğu onlarca soru önergesinin ilerleyen zamanda kitapçık haline getirileceğini dile getirdi. Yaptığı değerlendirmede muhalefet milletvekili olmasına rağmen sağlık, azınlık eğitimi, tarım, din özgürlüğü, kalkınma, dağlık bölgeye verilen prim gibi konularda yatırdığı soru önergelerine verilen cevaplar neticesinde sorunların çözümü noktasında %70 ilerleme kaydedildiği belirten İlhan Ahmet, bazı konularda cevap alınamadığını dolayısıyla bölgedeki bazı sorunların devam ettiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim