Türk Dünyasının Gönül Elçisi, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, gazeteci ve televizyon programcısı Seyfullah Türksoy, Türk Dünyası ve hususan Azerbaycan’la ilgili çalışmaları sebebiyle,  Avrasya Üniversitesi tarafından Fahri Doktora Diploması ve Madalyasıyla ödüllendirildi. 

Bakü Avrasya Üniversitesinde düzenlenen törene akademi, siyaset, kültür/sanat, iş ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı. 

Törende yapılan konuşmalarda Seyfullah Türksoy’un 30 yılı aşkın süreden beri Türk Dünyası ve Türkiye/ Azerbaycan için yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsedildi. 

Törende oldukça duygusal anlar yaşayan Seyfullah Türksoy, “Şair Yavuz Bülent Bakiler’in dediği
gibi, Azerbaycan yüreğimizde bit şshdamardır. Ataları Borçalı, Derbent ve Ağbaba’dan Anadolu’ya göç etmiş bir Azerbaycan Türkü olarak, yaşadığım sürece Türkiye - Azerbaycan kardeşliğine, Türk Dünyasının birliğine yönelik çalışmalarımız devam edecek. Türk Birliği hayal değil bir gerçektir” dedi. Fahri Doktora diplomasını Bakü Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Hüseyinli’den alan Seyfullah Türksoy, “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. kuruluş yıldönümünde, saygın bir üniversite tarafından bu ödüle layık görülmek benim için çok gurur verici olmuştur. Bu anlamlı diploma, sorumluluklarımızı artırmıştır. Bu onuru bize yaşatan Bakü Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne ve Senatosuna; Ayrıca bu önemli toplantıya iştlrak ederek sevincimize ortak olan tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Törene tanınmış şair Sabir Rüstemhanlı ve Azerbaycan Türk Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Milletvekili Hikmet Babaoğlu, Yunus Emre Enstitü Bakü Müdürü İbrahim Yıldırım, TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat, Azerbaycan Milli Giyimler Merkezi Başkanı, ünlü modacı Gülnare Halilova’nın yanısıra akademi, medya, iş dünyası, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Editör: TE Bilişim