Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, 27 Ocak'ta Celal-Abad bölgesi sakinleriyle yaptığı toplantı konuşması dikkat çekti.

Son 2 yılda savunma sektörüne 2 milyar dolar kaynak aktarıldı. Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçibek Taşiev, 27 Ocak'ta Celal-Abad bölgesi sakinleriyle yaptığı toplantıda bunun asla gerçekleşmediğini söyledi.

“Mühimmat, silah ve askeri teçhizatın hacmini karşılaştırırsak Orta Asya bölgesindeki güç dengesinin değiştiğini görüyoruz. Artık hiçbir şeyi olmayan, zayıf bir ülke olarak görülmüyoruz. Bize güçlü bir rakip, güçlü bir devlet, güçlü bir ortak olarak bakıyorlar. Ülkemiz yeniden ayağa kalkıyor” dedi.

Ona göre devlet, Savunma Bakanlığı ve Sınır Teşkilatı için en son askeri teçhizatı satın aldı. “Daha önce bize yardım edip eski UAZ'lar, tabancalar ve makineli tüfekler verdiler. Son iki yıldır her şeyi Avrupa'dan, Türkiye'den, Çin'den kendimiz alıyoruz. Bu bakımdan devlet güçleniyor ve güçlenmeye de devam edecek. Bu yıl kolluk kuvvetlerinin ve Savunma Bakanlığının güçlendirilmesi için de fon tahsis edilecek” dedi Tashiev.

Uçakta Sakın Çay, Kahve İçmeyin Uçakta Sakın Çay, Kahve İçmeyin

Bakanlar Kurulu Başkan Vekili ve Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçibek Tashiev, 27 Ocak'ta Celal-Abad sakinleriyle yaptığı toplantıda, 3 yıl önce her yerde kaos vardı: Toplumda, hükümet yönetiminde, dedi. bölge.

“Oş’a bakın. Orada herkes klan, topluluk ve siyasete göre bölünmüştü. Tamamen halka işkence yaptılar. Şöyle bölmüşler: Bunlar Uzgen, bunlar Nookat, bunlar Alay, bunlar Kara-Kuldzha. Sporcular bile kendi aralarında bölündü. Bu sporcular Kursan Asanova, bu sporcular Raim Matraimova, bunlar Suyuna. Devlette bu olmamalı. Artık ülkede birleşik bir devlet yönetimi var. Vatandaşların ve devletin fonlarına tecavüz eden haydutlar, organize suç grupları, suçlular, yolsuzluğa bulaşmış görevliler, kanunun izin verdiği ölçüde cezalandırılacaktır. Hiçbiri olmayacak. “%99'umuz sıradan insanlardan oluşuyor, %1'i zengin ve haydutlardan oluşuyor” dedi.

Ayrıca Dzhengo'nun (suç otoritesi Kadyr Dosonov) rolüne de dikkat çekti. “Bütün Oş'un gözünü korkuttu. Savcı, polis, iş adamı, hatta Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi bile ondan korkuyor. Nerede o şimdi? Böyle bir Jengo olmayacak. Hayatı sürdüren, çalışan, klan oluşturan, gücüyle insanları korkutan herkesi aynı şekilde cezalandıracağız. Hukukta yetkililer, organize suç grupları, gözlemciler veya hırsızlar olmayacak. Her şey sıradan vatandaşlar için işe yarayacak" dedi Tashiev.

Kaynak: Haber merkezi