Sakın ola, “Hayda buda nereden çıktı?” demeyiniz.

Son yıllarda lig maçlarını seyrederken ben kendi adıma utanıyor ve üzülüyorum.

Maçlar naklen veriliyor. İnanın Türkiye’de oynanan Türk takımlarında Türk’ten fazla yabancı isimler söyleniyor. Ve kendimi bir yabancı futbol takımını seyrediyor hissine kapılıyorum.

Takımların oyuncu listelerine bakıyorum; Türk isminden fazla yabancı isim var.

Bu durum bir Türk olarak sizleri rahatsız etmiyor mu?

Gerçi Milli takımın bile başına Türk olmayan birisi getirildi. Ne diyeceğiz bu işe? Demek ki Türkiye’de Türk Milli Takımını çalıştıracak hoca yok, kalmamış.

Türkiye liglerinde koşturan bu kadar yabancı olursa; Milli takımın başına getirilen yabancıya da şaşmamak gerekiyor.

Türk spor kulüplerinin yöneticilerine sesleniyorum. Bu kadar yabancı futbolcuya çuval dolusu dolarları öderken hiç mi içiniz “cız” etmiyor. Sahada sizin adınıza yabancıların top koşturması gururunuzu mu okşuyor. Bu kadar yabancıya rağmen;

Edirne’den ötede neden yoksunuz?

Maçları seyrediyorum; genelde penaltı atanlar yabancı.

Türkiye’nin ve Türk insanının gururu Türk Milli takımını hiç mi düşünmüyorsunuz?

Huzurlu ve mesut musunuz? Sahaya sürdüğünüz 11 futbolcudan: sekiz onunun yabancı olmasından?

Spor kulüplerimizin taraftarı Türk seyirciler, sizler bu işe ne diyorsunuz? Alkışladığınız futbolcunun yabancı olması sizleri hiç mi düşündürmüyor, hiç mi üzmüyor?

Eğer bu sakat anlayış, beş on yıl daha böyle giderse; dönme futbolcularla Türk Milli takımını oluşturacağız haberiniz olsun!..

Sn. Aziz Yıldırım’ın bu konuya katkısını asla tasvip etmiyorum.

Eskiden yabancı oynatma sayımız belli idi. Ama AKP’nin milli politikaları(!) burada da kendini göstermiş ki, yabancı oynatmanın önü açılmış.

Kutlamak mı, tebrik etmek mi yoksa başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmek mi gerek?

Ben bu sınırsız yabanca oynatma işinin; Türk futbolunu bitirme anlamına geldiğini düşünenlerdenim!

Bu kadar yabancı oynattığımıza ve milyonlarca dolar ödediğimize göre Türk futbolu; dünya da yıldızlaşsa gam yemeyeceğim.

Eski tas, eski hamam!  Olduğuna göre futbolumuza bu kadar yabancılaşmanın anlamını anlamakta zorlanıyorum. Ukrayna maçında kahrolduk. Takımın dilinden anlamayan yabancı ile onur sınavı vermeye çalıştık. Elimize, yüzümüze bulaştı. Uyanın artık. Türkün Türk’ten başka dostu mu olur. El elin eşeğini türkü çağırarak arar. Sn. Cumhurbaşkanı’nın bu işe müdahale etmesini ve bir KHK ile bu saçmalığa son vermesini bekliyorum.

Esen kalınız.