Prof. Ümit Özdağ’ı TBMM’de yaptığı basın toplantısında izledim.

Hocanın basın toplantısı Youtube’de ve sosyal medya mecrasında var bulunabiliyor.

Kendisini Türk milletine mensup sayan, milletin derdi ile dertlenen milletin sevinci ile sevinen milletin geleceği ile ilgilenen her bireyin ümit hocanın sözlerini önyargısız bir dinlemesi ve kendi dimağında bir yorumlaması gerekir.

Türkiye sosyal yapılanmasında Türk milliyetçiliği fikrinin karşılığı yüzde 75’dir.

Yani bir Türk milliyetçisi siyasal hareket her şeyi doğru yaparsa en üst düzeyde alabileceği reyin yüzde 75 olacağı varsayılıyor.

Buradan bir çıkarım yapmamız gerekiyorsa, en başta yapmamız gereken çıkarım Türkiye’yi Türk milliyetçiliği fikrindeki parti veya partilerin yönetiyor olmasıdır.

Peki öylemi?

Tabi ki değil.

Türk milliyetçisi olduğunu iddia eden bir tabanı, rey vereni tertemiz milliyetçi ama yönetimi bir ümmetçi partiye yancı olmuş küçük bir klikin işgalinde parti var.

Bu partinin izlediği siyasetten yoldan davranışlarından rahatsız olan insanlar (Ümit Özdağ) dahil İYİ Parti adında yeni bir parti kurdular.

Meral Akşener başkanlığında kurulan partiye tabanda Türk milliyetçileri sahip çıktı, halen de partinin tabanını çoğunlukla tertemiz Türk milliyetçileri teşkil etmektedir.

İYİ Parti kurulduğunda ve halen de karşıdan bakıldığında Türk milliyetçiliği hassasiyeti olan insanların kurduğu parti olarak görülüyor.

Ama aslı öyle mi?

İYİ Parti, 200 kurucuyla 3 yıl önce kurulmuş, geçen 3 yılda 200 kurucunun yaklaşık 140’ı İYİ Parti’den istifa etmiş.

İYİ Parti kurucu üyeliklerinden istifa edenler de nedense hep Türk milliyetçiliği hassasiyeti olan kurucular.

İYİ Parti’yi Türkiye’de illerde kuran 81 kurucu il başkanından 77 si değişmiş.

Peki, gidenlerin yerine hangi profildeki insanlar tercih edilip yönetimlere getirilmiş?

Bir incelemek lazım.

Ümit Özdağ İYİ Parti’nin HDP ile Anayasa taslağı hazırladığını belgeleriyle açıkladı.

Aslında bu davranışın altyapısı da hazırlanmıştı.

Şöyle ki;

İYİ Parti başkanı Meral Akşener’in “HDP Kürt siyasal hareketinin tek temsilcisidir” “Selahattin Demirtaş’ı evimde kahvaltıya kabul ederim” açıklamalarının ötesinde son büyük kongrede, İYİ Parti’yi kuranları izah etmeye çalışırken, sadece Türk milliyetçilerini saymaması, Abdullah Öcalan’a güzellemeler yapan Salim Ensarioğlu’nun sürekli genel Başkan yardımcısı olarak atanması, İstanbul il başkanlığına FETÖ ile iltisakı medyada sürekli yazılan Wikileaks belgelerinde adı kara para aklama işlerine karışan bir kişinin atanması, Türk devletinin Çerkezleri asimile ettiğini iddia eden bir SOROS’cunun hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı yapılması, son olarak da Eşcinsel evlilikleri savunan, Abdullah Öcalan’ın eve çıkmasını isteyen Fetullah Gülen’i ABD’den döndüğünde milyonlarca insanın karşılayacağını söyleyen gene adı FETÖ ile anılan il başkanının bir akrabasının genel Başkan yardımcısı olarak seçilmesi…

Bunlar gün yüzüne çıkan gerçeklerin bazıları.

İYİ Parti başkanlığı, Türk milliyetçisi Ümit Özdağ’ı tercih etmiyor SOROSCU Hasan Seymen’i Apo güzellemecisi Salim Ensarioğlu’nu FETÖ derneği başkan yardımcısı Buğra Kavuncu’yu, eşcinsel evlilik savunucusu Bahadır Erdem’i tercih ediyor.

Bu partiye bir “Türk milliyetçisi partidir” diyebilir miyiz?

Savunucuları ve tabanı yönünden “evet” fakat başkanlık ve yönetim bakımından “hayır”.

Bir gerçek var ki siyasal partilerin alacakları kararları partinin başkanı ve yönetimi verir.

Nasıl MHP’nin yönetimine bir ümmetçi partiye yancı oldukları için güvenmiyoruz.

İYİ Parti’ye de yönetiminde gayrı millî unsurlar bulundurduğu için güvenmiyoruz.

Meral hanım cumhurbaşkanlığına aday olduğunda Pazartesi sabahı saat 8.30 da imza vermek üzere ilçe Seçim kurulunda idik.

Milletvekili gurubunu iyi tutsun bir daha onun için gitmeyeceğiz.