MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli hafif olmasını temenni ettiğimiz bir rahatsızlık geçirdi.

Kendisine acil şifalar diliyorum.

Hastalıklar üzerinden siyaset yapılmaz. Kimsenin bu şekilde denklem dışına itilmesini istemeyiz. Kaldı ki uzun süre MHP'de siyaset yaptık. Bize yapılan yanlışlara rağmen durduğumuz noktada bir değişiklik olmamıştır.

İnsanız, hastalık hepimiz içindir, keza ölüm de beşer içindir. Hastalıklar için yapılan spekülasyonlara bu kadar sert tepki göstermeye gerek yok. Hepimiz sıramız geldiğinde çekip gideceğiz. Çünkü ölümü yok etmek mümkün değil. Allah hepimize hayırlı bir ömür versin.

Ancak şunu da unutmamak lazım, büyük davet mutlaka gelecek. Her an her şeye hazırlıklı olmalıyız.

Türk milliyetçileri bu ülkenin sigortasıdır.

Bundan önce böyleydi, bundan sonra da böyle olacağına şüphem yok. Hareketin dağılmaması, gücünü koruması hatta daha da büyümesi hepimizin arzusudur. Ancak arzu düzeyinde kalan hiç bir şey kendi kendine gerçekleşmez. Neyi istiyor, neyi talep ediyorsak icaplarını da yerine getirmeliyiz. Yani emeğimiz, gayretimiz, himmetimiz o yönde olmalıdır.

Sayın Bahçeli hastalığı esnasında yaşanan hercümerci herhalde görmüştür.

Yaşanan şaşkınlık lider odaklı partilerde bu gibi durumlarda neler olabileceğini gösteriyor. Bazıları temennilerini dile getirerek sn Bahçeli'nin ağır hasta olduğunu artık siyaset yapamayacağını yazdı. Diğer bazıları "hayır genel başkanın önemli bir rahatsızlığı yok" dedi. Başka bazıları da MHP genel başkanlığını konuşmaya başladı, bazı isimler etrafında kulis faaliyetleri yapıldı.

Neticede sn Bahçeli görevinin başında.

Türk milliyetçiliğinin yeni kaoslar, yeni bölünmeler yaşanmaması için sn Bahçeli'nin şimdiden düşünmesi bu yönde adımlar atması gerekiyor. Şu süreç gösterdi ki küskünlüklerin, kızgınlıkların husumetlerin hiç bir anlamı yok. Biz bize lazımız. Sn Bahçeli bu yönde adımlar atar hareketin yarınını bütünleşme yönünde tanzim ederse unutulmayacak bir hizmete imza atmış olur.

Bu ülkede en kalabalık olan guruplardan biriyiz ama etkimiz sayısal ağırlığımızla orantılı değil. Artık birleşmeli, kucaklaşmalı, hareketi layık olduğu noktaya taşımalıyız.

Türk milliyetçilerine bir gelecek çizmek, yeni çekişmelerin önünü tıkamak herkes için hayırlı bir adım olacaktır. Bunun yolu bellidir, geçmişi bir tarafa bırakarak geleceğe bakmak, geçmişin yanlışlarına takılıp kalmamak, farklı düşüncelere saygı göstermektir.

Milliyetçiliğin füze hızıyla yükseldiği bir ülkede milliyetçi partiler aynı hızla büyüyemiyorlarsa hepimizin oturup düşünmesi gereken şeyler var demektir. Şu son Suriye operasyonu bile Türk milliyetçilerinin ne kadar sağlıklı düşündüğünü ve mutlaka özgül ağırlıklarının artması gerektiğini gösteriyor. Bahçeli'ye geçmiş olsun diyor, bu yönde atacağı her adımın kendisinin hayırla yad edilmesine neden olacağını ve Türk milliyetçiliği nezdinde ciddi karşılık bulacağını düşünüyorum.

Bir sözüm de Bahçeli sonrasına dair hesap kitap içinde olanlar bu işler sizin planladığınız gibi oligarşik ahlakla değil, para gücüyle hiç değil, liyakat ve gönül seferberliğinde olanlarla olur.

Tabii ki Bahçeli'nin veliahdını gösterme salâhiyeti ve hürriyeti vardır. Ancak Bahçeli devlet millet ebed anlayışında ve şuurunda olan bir genel başkandır.

Kimseye torpil yapacağını zannetmiyorum.