Gün ağarması gibi bir şey bu galiba, yavaş yavaş netleşiyor bazı şeyler.

İç Ege de kullanılan bir atasözü var, şöyle derler “Benzeye benzeye yaz, benzeye benzeye kış"

Türk milliyetçisi olarak kurulan, adı “İYİ” olarak konan partinin başkanı Meral Hanım, başkanlığını yaptığı partinin bir “Melez” parti olduğunu açıkladı.

Çok söyledik hatta bazen yazmaya çalıştık. İYİ Partiden ayrılıp “Zafer Partisi”ni kuran Ümit Özdağ önderliğindeki kadro ile, bu günkü İYİ Parti üst yönetimi ile dünyaya bakış, siyasete bakış, millete bakış açısından çok fark var.

Zafer Partisi Genel başkanı Ümit Özdağ, partilerinin, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir parti olduğunu defalarca söyledi, söylemeye de devam ediyor, çizgisinde taraftarı da sürekli artıyor.

İYİ Parti başkanı Akşener ise Türk milliyetçilerini kullanarak kurduğu ve önceleri sürekli Türk milliyetçisi olarak tanıttığı partisinin bir “melez” parti olduğunu duyurdu.

Melezlik bir karışımı ifade eder. iklimsel koşullardan renk farkı olan insanların birlikteliklerinden doğan insanların bir insani güzellik kazandığı zaman zaman görülmektedir.

Bir zenci erkekle veya hanımefendi ile bir beyazın olabilecek çocukları tabiki bir farklılık ve bir güzellik olarak yansıyabilir.

Melezlik hayvanlarda ve bitkilerde de kullanılabilen bir olgudur.

Genelde yeni mamul üretmeye dönük çalışmalar yapılır, zaman zaman da başarılı örneklerine rastlanır.

Siyasette melezlik, ülkemizin cumhurbaşkanlığını yapan Tayyip Erdoğan’ın, ilk zamanlarında toplumumuzun 36 etnik kökten geldiğini ikidedir söylem haline getirmesiyle bir siyasi tarz olmuş idi.

Meral Hanım, Tayyip beyin 20 sene önce takip ettiği siyasetin peşine mi düştü yoksa?

Meral hanımın partisini melez parti olarak nitelemesi “Ortaya karışık” bir parti olduklarını söylüyorsa, betona toprak karışırsa bir binanın ayakta kalamayacağını ona birilerinin hatırlatması gerekiyor galiba.

Melez olduğu genel başkanı tarafından deklere edilen İYİ Parti’nin hangi karışımlardan oluşan bir melezlik yapısı olduğunu her kesimden önce iyi partinin temiz, pak, vatansever, rey verdiği partisini Türk milliyetçisi sanan seçmeni, taraftarları merak ediyordur.

Ben Zafer Partiliyim.

Rey vereceğim partinin başkanı, Ümit Hoca, Zafer Partisinin bir “Melez” parti olduğunu açıklasa, kendisini arardım ve bahsettiği melezliğin hangi karışımlardan ürediğini sorardım veya açıklamasını isterdim.

İyi ki Meral Akşener ve yancılarıyla yolumuzu ayırmışız.

Yazıyı melezliği asla kabul etmeyecek olan bir sözle bitireyim ki yolumuz belli olsun.

“Biz doğrudan milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur.”

Mustafa Kemal Atatürk

Nutuk ,15-20 Ekim 1927

Melezmiş.

Yazıklar olsun.

İyi tiyatrocuymuş,

Sabah, sabah seçim kurulunda nasılda heyecanla imza atmaya gitmiştik.

En azından buna erken uyandık…