Gerek çevremden, gerekse sosyal medyadan dikkatle takip ediyorum; Cumhur ittifakına oy veren seçmen Millet ittifakının bileşenlerine oy vermeyi düşünmüyor.

Bunun nedeni olarak ta, örtülü de olsa HDP'nin Millet ittifakına desteği ve HDP'nin Türk milletinin yararına yapılacak işlerin içinde yer almayacağı ve desteklemeyeceği düşüncesi önemli faktör olarak görülüyor.

Ekonomideki istikrarsızlık, "Başkanlık Sistemi" yönetim anlayışının getirdiği sorunlar, birliğimiz ve beraberliğimiz hususunda kutuplaşmanın üst seviyede olduğu, adaletin tesis edilmediği, adam kayırmacılığın boy gösterdiği, Suriyeli sığınmacıların henüz ülkelerine dönmediği gibi sorunları göz önünde bulundurduğumuzda, muhalefet konuşmak dışında sorunlara çözüm üretmiyor ve projeler ortaya koymuyor.

Bu yüzden, Kararsız seçmenlerin oy oranı anketlerde %20'nin üzerinde çıkıyor.

Millet ittifakının bileşenleri Cumhur ittifakının alternatifi değil, AKP'nin içerisinde ekonomiyi yöneterek bu noktaya gelmesinde payı olan Ali Babacan'ın Deva Partisi ve özellikle Suriye politikalarıyla attığı yanlış adımların sonuçlarıyla karşı karşıya olduğumuz Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi hiç değil.

Cumhur ittifakından, Millet ittifakından ve herkesten oy alabilen yeni bir alternatife ihtiyaç var.

Partizanlık yapmayı bırakıp, eğri oturup doğruyu konuşmamız gereken zamandayız.

Türk milletinin güvenini kazanmış, vatansever, herkesin gönül rahatlığıyla oy verebileceği,

"Türk milleti için gerçekten faydalı işler yapar, sorunlara çözüm üretir, projeler ortaya koyar, birliğimizi ve beraberliğimizi korur, her şart ve koşulda Türk milletinin çıkarlarını gözetir, milli güvenlik meselelerimizde emperyalizme karşı zerre taviz vermez, ekonomide ve her alanda Cumhuriyetin kuruluş felsefesini uygulayarak başarılara imza atar" dedirtebilen kim olabilir? Sorusunu kendimize sormamız gerekiyor.

Ben bu soruyu kendime sorduğumda, cevap olarak Ümit Özdağ'ın kuracağı yeni partiyi düşünüyorum ve dikkatle takip ediyorum.