~~30 Mart seçimlerinde MHP'den birinci sıra İlGenel Meclisi Üyesi adayı olan Tillo Uçar (Tillo Dayı) bugün öğleden sonra, evine 100 metre kala, bir ara sokakta saat 4 sıralarında uğradığı silahlı saldırı sonucu başından 2 mermi aldı.

Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Tillo Uçar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da resmi Facebook sayfasından bir gönderi yayınlayarak haberi duyurdu.

OLCAY KILAVUZ'UN AÇIKLAMASI

 "Bugün evine giderken uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden, Bitlis’te Hareketimize emek vermiş Bitlis İl Genel Meclisi MHP 1. Sıra Adayı olan Tillo Kaptan’ı (Tillo Uçar) rahmet ve dua ile anıyoruz. Mekanı Cennet Olsun."

 Tillo Uçar'ın daha önce de 2 kez silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırılardan kurtulduğu belirtildi. Bu arada polis silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, Uçar'ın cenazesi Küçüksu mezarlığında toprağa verildi.

ABBAS BOZYEL'İN AÇIKLAMASI

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel de kensisine ait sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta şu açıklamayı yaptı.

 "Bugün saat 16.00 civarında, TİLLO DAYI olarak bilinen,TİLLO UÇAR ağabeyimiz Tatvan'da evine yaklaşık 100 metre mesafede kafasına sıkılan iki kurşunla yaşamını yitirmiştir.Aynı zaman da PKK örgütü tarafından yıllardır tehdit edilen,merhum dava büyüğümüzün uğradığı bu alçak suikast araştırılmaktadır.3 hafta önce BİTLİS ve çevresini beraber dolaştığımız , aynı zamanda II genel meclis listesinde 1. Sıra adayımız olan TİLLO DAYI'ya Allah'tan rahmet dilerken,ailesine,sevenlerine, dost,akraba ve tüm ülküdaşlarımıza ve BİTLİS IL BAŞKANIMIZ METIN TAŞDEMIR KARDEŞIMIZE BAŞ SAĞLIĞI DILIYORUM.Mekanı Cennet olsun."

 

 

 

Abbas Bozyel'in de bulunduğu toplantıda ayakta

konuşma yapan Merhum Tillo Dayı

Editör: TE Bilişim