Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yurt genelinde çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi.

Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu özel günde düzenlediği Çocuk Festivali, Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi olan Maltepe Sahilindeki Orhangazi Şehir Parkı’nda bugün saat 10.00’da başlayacak ve gün boyu sürecek. Festival kapsamında, ortaokullar arasında düzenlenen “23 Nisan; Benim Bayramım” konulu yarışmada, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrenciler eserlerini okuyacak, dereceye girenlere ödülleri verilecek. Sahne etkinlikleri kapsamında ise Süheyl-Behzat Uygur ile Şahane Çocuk Programı, “Babaannemin Çantası” ve “Kelebek Avcısı” adlı çocuk oyunları ile bando gösterisi yapılacak. 23
Nisan serbest sahnesinde ise okullar kendi etkinliklerini yapabilecek. Top havuzu, tırmanma duvarı, hayvanat bahçesi ve korsan kaydırak gibi çeşitli şişme oyun gruplarında eğlenecek olan çocuklar, kostüm karakterler ve masal kahramanları ile buluşacak. Oyuncak ve gökkuşağı kortejleri de çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Hafta boyu sürecek

Başkent Ankara, dünyanın dört bir yanından çocuklara ev sahipliği yaparken, hafta boyunca miniklere yönelik etkinlikler düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün saat 14.00’te Yıldız İbrahimova solistliğinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri verecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi de aralarında Çocuk Korosu konserinin de yer aldığı özel etkinlikler yapacak. Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan kısa filmler ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin sosyal paylaşım sitesi Youtube’deki hesabından yayımlandı.

 

Editör: TE Bilişim