Günlerdir beklenen kritik ziyaret bu gece gerçekleşiyor. Bölgede yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan üst düzey bir yetkili, peşmergelerin yerel saatle 01.00'de Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket edeceğini, silahların ise kara yoluyla gönderileceğini söyledi. 150 kişilik peşmerge birliği, ağır silahlarla donatılmış olacak.

AMERİKAN YAPIMI UÇAKSAVARLAR VE TOPLAR...

Kobani'ye gidecek olan peşmergelerin Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82'lik topları kullanacağı öğrenildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin talebi üzerine, Kürdistan Parlamentosu'ndan Kobani'ye peşmerge gönderilmesi için karar çıkarılmıştı.

Anadolu Ajansı da iki yolun tercih edilmesi durumunda ağır silahların karadan, peşmergenin ise uçakla Erbil'den Şanlıurfa'ya giderek, oradan Kobani'ye geçeceğini bildirdi.

GÜÇ DENGESİ DEĞİŞEBİLİR

 Geçtiğimiz hafta, ABD kargo uçağı, Kobani'ye, Kürdistan Bölgesi'ne ait silahlar ile tıbbi malzeme ve gıda malzemesini ulaştırmıştı. Kargonun bazı paketleri, IŞİD'in eline geçmişti.

 Askeri uzmanlar, ağır silah eğitimi almış Peşmerge güçlerinin bölgeye intikal etmesiyle, güç dengesinin değişebileceğini ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim