Irak Hava Kuvvetleri Musul kentini ele geçiren IŞİD'e karşı hava operasyonu başlattı. Irak Devlet Televizyonu bombardımanın görüntülerini yayınladı.
 
IŞID, Irak'ın en büyük rafinerisi Beiji rafinerisini kuşattı. Kerkük'te ise kontrol Peşmerge'de.
 
Salı günü Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde kontrolü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı operasyon başlatıldı. Al Jazeera'nın haberine göre Irak Devlet Televizyonu'nun haberine göre Irak uçakları kentteki örgüt üyelerinin bulunduğu bölgeleri  havadan bombalıyor.
 
Televizyon, saat 15:30 sıralarında başladığını duyurduğu hava operasyonunun görüntülerini yayınladı. Saat 17:20 sıralarında ise Irak ordusuna bağlı Terörle Mücadele Birimi, Tikrit'in kuzeyinin de havadan bombalandığını açıkladı. İŞID militanları çarşamba günü bu kentin bir kısmını ele geçirmişti. Operasyonun ne kadar süreceği ve karadan devam edip etmeyeceğine dair bilgi verilmedi. 
 
ÇOK SAYIDA MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
 
Irak'ın Diyala vilayetinde düzenlenen hava saldırısında,  Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanı onlarca kişinin öldüğü bildirdi. Saldırıda 60 aracın imha edildiğini aktaran Hüseyni, silahlı gruplara  yönelik, Kerkük sınırına yakın bölgelerdeki hava operasyonlarının devam edeceğini kaydetti. 
 
IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin Irak'ın en büyük  kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra  bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı. 

Editör: TE Bilişim