16 Aralık 1991 tarihinde Kazak kardeşlerimizin asırlardır dinmeyen tam bağımsızlık tutkusu resmen hayat bulmuştur. Kazakistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan ettiği 16 Aralık 1991 tarihi, şahsıma Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nü layık gören Kazak kardeşlerimizin Turan bayrağını dalgalandıran aziz bir eseri ve Türk dünyasına sundukları kutsal bir hediyedir.
 
Kazakistan ile olan tarihi ve kültürel kardeşliğimiz Türkiye’yi Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke yapmıştır. Bu tarihten itibaren, tam bağımsız Kazakistan Cumhuriyeti sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda göstermiş olduğu istikrarlı gelişmeler neticesinde hem Türk dünyasının gururu hem de Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebedi dostu ve müttefiki olmuştur. Türk düş politikalarının eseri olarak, Türklüğe karşı adeta taktiksel bir savaşın açıldığı ve komşularımızla ilişkilerimizin sıfıra düştüğü şu günlerde belirtmek gerekmektedir ki, Kazakistan başta olmak üzere, Türk dünyasıyla olan bağlarımızın önemi daha da büyüktür. Unutmamak gerekir ki, iç politikada da dış politikada da birliğimizin yolu kardeşlikten geçmektedir. Bilinmelidir ki, Türk milletinin kardeşliği Türkiye’de, Türk dünyasının kardeşliği dünyada geleceğimizi şekillendirecektir.
 
Bu düşüncelerimizle, Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 22. yıldönümünü coşkuyla kutlar, anavatandan atavatana saygılarımızı sunarız.
 
Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Editör: TE Bilişim