Denizli'nin Çal İlçesi Selcen Mahallesi'nde kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla faaliyete geçen tekstil atölyesi ilk ihracat bağlantılarını Yeşil Çal A.Ş. adındaki şirket ile Antalya'da düzenlenen City Expo'da yaptı.

Üzüm ve Pekmezle İhracat Bağlantısı

 

Denizli'nin Çal İlçesi Selcen Mahallesi'nde kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla faaliyete geçen tekstil atölyesi ilk ihracat bağlantılarını Yeşil Çal A.Ş. adındaki şirket ileAntalya'da düzenlenen City Expo'da yaptı. Fuarda Çal Belediyesi'nin standını ziyaret edenlere Çal üzümü ve pekmezi ikram ettiklerini söyleyen firmanın Üretim Müdürü Birsen Yılmaz, Kosova'ya satış yapacaklarını belirtti.

Mesleği olmayan kadınlara kurs verilmesi, istihdama katkı, girişimci kadınlara örnek teşkil etmesi amacıyla Çal Belediyesi öncülüğünde kurulan Yeşil Çal A.Ş adındaki şirket ilk olarak geçtiğimiz Ekim ayında tekstil atölyesi açtı. DenizliAfyonkarahisarUşak veManisa'da çok sayıda belediyeye bayrak ve işçi kıyafeti dikmeye başlayan Yeşil Çal A.Ş, Antanya'da düzenlenen City Expo'ya katılarak, yurt dışına da açıldı. Firmanın Üretim Müdürü Birsen Yılmaz, "Tekstil atölyesinde şu anda 9 kadın çalışıyor. Kısa zamanda personel sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. İç piyasada kalitemizi kanıtladık. Kosova'nın Prizren Belediyesi'nden sipariş aldık. Bin 500 takım işçi kıyafetini dikip kısa sürede göndereceğiz. Türk cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerine de ihracat yapmak için önümüzdeki günlerde temaslarda bulunacağız. Fuara gelen konuklarımıza Çal garası üzümü ile Çal pekmezi ikram ettik. Yaptığımız iç piyasa ve ihracat bağlantılarında üzüm ve pekmezimizin de etkisi oldu. Üzümü yiyen, pekmezi içen herkes çok memnun kaldı" diye konuştu.

MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçede ağırlıklı olarak tarım yapıldığını ve işletme sayısının yetersiz kalmasına bağlı olarak göç verdiklerini hatırlatarak "Meslek sahibi olmayan kadınların meslek öğrenmeleri için şirket kurduk. Tekstil atölyesi açarken kısa sürede ihracat bağlantıları yapıp, iç piyasada bu kadar etkili olacağımızı düşünmemiştik. Şirketin yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim