Bursa'da dün çıkan ve Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alınan orman yangınını çıkardığı belirlenen şahıs tutuklandı. Yangını çıkaran şahsın üzerindeki Göktürkçe "Türk" yazılı tişört sosyal medyanın gündemi oldu.

Yangın, Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde Gündoğdu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangını çıkardığı iddia edilen A.Ö (35) isimli şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

İfadesinde canı istediği için orman yangını çıkardığını söyleyen zanlının üzerinde Göktürkçe "Türk" (𐱅𐰇𐰼𐰰) yazılı tişörtle servis edilmesi üzerine, sosyal medyada Türk milliyetçilerine yönelik troll saldırıları yapılmıştı. 

Çıkardığı yangın sonrası yakalandığı görüntülerde üzerinde isli gömlek bulunduğu görülen zanlıya, sonradan temiz tişört giydirildiği ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Olay sosyal medyada da tartışmaya neden oldu. 

Yapımcı ve hukukçu Armağan Çağlayan, canı istediği için orman yaktığını söyleyen kişiye tepkisini Twitter hesabından gösterdi. Çağlayan, "Tişört 'milliyetçi ve faşist' ama canı sıkılınca ülkenin ormanını yakar" dedi.

Çağlayan'ın, "faşist" yorumuna sinirlenen bir takipçisi ise, "'Tişörtte 'Türk' yazıyor. Bence sen geri zekalısın" diye yanıt verince Çağlayan ile takipçisi arasında tartışma çıktı.

Çağlayan, uzayan tartışmanın ardından takipçisi ile mahkemede görüşeceklerini belirterek, hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Editör: Yadigar Hanım