Yalçın Bayer, Hürriyet gazetesindeki köşesinde yangın bölgesinde kalan birkaç milletvekilinin özel gönderilen helikopterle bölgeden alındığını iddia etti.

Yalçın Bayer, Hürriyet gazetesindeki köşesinde "Hisarönü'nde bir kurtarma öyküsü" başlığıyla kaleme aldığı yazıda öne sürdüğü iddia, siyasetin yeni gündemi olcak.

Bölgeden kendisine bilgi gönderen okurun mesajını paylaşan Yalçın Bayer, şunları yazdı: "Cayır cayır yanıyoruz" diye feryat ediyor Ecem Göğceloğlu... "Arkadaşlarım Marmaris Hisarönü'nden ihtiyaç malzeme listesini gönderdiler. Düşünün beşinci geceyi geçirdiler." Arkadaşlarının ne zor şartlarda yardıma koşuşturduklarını anlatırken "Ciğerleri kül dolmuş, bazı arkadaşlarımız bayılmışlar" diyor...

SAHİL GÜVENLİK CEZA VERİYOR

Yangında üç taraftan mahsur kalmışlar. 25 yaşındaki insanlar belki de ilerde bunun sağlık yönünden sıkıntısını çekecekler. Ciğerlere kül dolmak ne demektir, bilen biliyor. Bunu duyduğunuz zaman dehşet içinde kalıyorsunuz. İşyerinden izin alarak Bodrum'a tekne ile, oradan da karayoluyla Hisarönü'ndeki candan arkadaşlarının yanına giden Ecem kızımıza arkadaşlarından bir haber geliyor: "Ne diyorsun ayol" diyor. Sahil güvenlik ekiplerinin denize açılan teknelere izin vermemesine tepki gösteriliyormuş. Hatta tekne sahiplerine ceza veriliyormuş, çok güçlerine gitmiş bu davranışları... Bize bir liste gösterdi; ihtiyaç duyurdukları:

EN BÜYÜK İHTİYAÇ "KURU BUZ"

"Marmaris'te Armutalan Kültür Merkezi'ne aşağıdaki ihtiyaç maddelerini bekliyoruz" diyorlar. Nurcan Özkan teslim alıyormuş bunları: Yangın kıyafetleri, koruyucu gözlük, yanmaz elbise/tulum, baret, yangın köpüğü, kişisel hijyen malzemeleri, elfeneri, kafa lambası, tırmık, kazma, kürek ve sapları, gaz maskeleri... En büyük ihtiyaç da 'kuru buz'... Ecem bunları anlatırken işin organizasyonunu da becerikli bir genç olan "A" adlı bir genç yürütüyormuş, bunlara 'gönüllü' diyorlar.

"ÖZEL HELİKOPTERLE ALINDILAR"

Pek teyit etmedikleri bir bilgiyi de öğreniyoruz bu arada... Muğla'nın 13 ilçesinden biri olan Kavaklıdere'deki bir tatil yöresinde yangınla karşı karşıya kalan AKP'li birkaç milletvekilinin özel gönderilen helikopterle bölgeden alındıkları söyleniyor. Ah neler anlatılıyor, neler... İnsan gözyaşlarını tutamıyor!

Editör: TE Bilişim