Bakan Karaismailoğlu, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla değerlendirmede bulundu.

Dünyanın transit merkezi olabilecek potansiyele sahip Türkiye'de, bu avantajı değerlendirmek için 2002'den bu yana havacılık politikası çerçevesinde etkili çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karaismailoğlu, havacılığa yapılan yatırımlar ve bu alandaki düzenlemeler sayesinde Türkiye'nin, dünya ortalamasının üzerinde büyüme performansı gösterdiğini bildirdi. Karaismailoğlu, "Hayat ulaşınca başlar" sloganıyla yola çıktıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"20 yıldır havacılık politikasında yürütülen etkin, aktif ve planlı yatırımlarla birlikte Avrasya'da lider rolü üstlendik. Anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 50 ülkede, 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına 282 yeni nokta ekledik. Uçuş ağımızı, Kasım 2022 itibarıyla 130 ülkede 342 noktaya yükselttik. Türk sivil havacılığını dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesine dönüştürmüş olduk."

Karaismailoğlu, bu sürede havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardıklarını, İstanbul, Rize-Artvin, Yeni Tokat, Ordu-Giresun havalimanları başta olmak üzere birçok havalimanını vatandaşların hizmetine sunduklarını anımsattı. İç hatlarda uçulan nokta sayısının çapraz uçuşlarla desteklendiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Türkiye hava sahasını adeta hava yolu ağlarıyla ördük." ifadesini kullandı.

Editör: Muharrem Kılı