Bazılarının her ne kadar ‘TEOKRASİ’ veya Cumhuriyet öncesine hayranlıkları olsa da ‘Türkiye Demokrasi ve Sosyal Bir Hukuk Devletidir.’ Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir.

Buradan hareketle 18 yıldır Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunan Ak Parti iktidarları ben yaptım oldu, ben kimseye hesap vermem edasıyla hareket edilmektedir.

Ak Parti’nin ilk 7 yıllık iktidarındaki sosyal hukuk anlayışı, sosyal devlet anlayışı, adalet duygusunun hissedildiği bir dönem olmuştur. Ancak 2010 yılından sonra güç ve iktidar zehirlenmesi nedeniyle bu hasletlerinden eser kalmamıştır. Adeta içe kapalı kendilerinden başkasına yaşama hakkı tanımayan, kimseye danışma ihtiyacı duymayan, ben her şeyin en iyisini yaparım anlayışı hakim duruma gelmiştir.

Herşeye rağmen Türkiye’nin bir hukuk devleti çizgisinden sapma emareleri görülse bile mevcut Anayasa hükümleri gereği Türkiye’de bir süre sonra herşeyin rayına oturacağı ve bu tür demokrasi dışı hareketlerin son bulacağını ümit ediyoruz.

İktidar, kendisine yakın STK’lara ve derneklere kamu yararına çalışanlar statüsü verdi ve devletin trilyonlarını bu dernek ve vakıflara akıtmaktadır. Her ne kadar kılıfına uydurmaya çalışsa da mızrak çuvala sığmıyor. Son skandal olay ise; Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na aktarılan 8 milyon doların savunulacak hiçbir yönü yoktur. Üstelik Kızılay’ın vergiden muaf olduğu düşünülerek devletin kazancı olan vergi bu şekilde kaçırılmıştır. Demokrasi ile idare edilen ülkelerde her iktidar hem vatandaşına, hem de denetim görevi olan TBMM dahil kamu kurumlarına hesap vermek zorundadır. Ben kimseye hesap vermem demek çok yanlış bir söylemdir.

Elazığ ve Malatya depreminden sonra Kızılay, vatandaşlardan SMS’le 10 TL para dilenmeye kalkmıştır. Halbuki elindeki paraları Ensar Vakfı’na aktarırken hiç beis görmemiştir. Ben şahsen Atatürk düşmanı Genel Müdür görevde kaldığı sürece Kızılay’a bir kuruş dahi vermeyi düşünmüyorum. Kızılay’a defalarca kan verdim. Son dönemde kolesterol ve diyabet ilaçları kullandığım için Kızılay benden kal almak istemiyor. Eğer verecek durumda olsam da bu rezaletten sonra asla kan de vermem. Kızılay bu skandal hareketiyle ‘KAN’ kaybetmiştir.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE